Iránsky pečený karfiol

Autor receptu: 2010

V ladnicke zabudnuty nie moc krasny karfiol co s nim? Vyborny lacny tradicny Iransky recept.

10 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Dame si rozohriat ruru a vlozime do nej naolejovanu nadobu -misku v ktorej chceme piect karfiol ja som mal mensi kastrol .Ked nerozohrejeme nadobu tak sa nam to prilepi a nebude sa to dat preklopit. Pozor ked mame jenske sklo aby vajicka neboli studene , mohlo by nam prasknut. Karfiol rozoberieme na ruzicky a dame uvarit do osolenej vody. Vyberieme scedime a vydlickou roztlacime podla chute. Medzi tym sme dali do trosky vlaznej vody rozpustit safran ( kdo nema da kurkumu ).
  2. Do misky dame surove vajicka pridame korenie a sol a zlahka vymiesame.V troske vody zmiesame lyzicu muky a prasku do peciva a pridame spolu so safranovou vodou a zmiesame.
  3. Dal som na spat do truby a piekol do zlatista.Trochu poolejoval kvalitnym olivovym olejom a rozkrajat na mesiaciku ako tortu. Da sa aj na sporaku , ale ja neviem preklapat. PS: Ja som pridal do zmesy vajiciek este na drobno nakrajanu jarnu cibulku ,to je extra. Servirovali sme so salatom.