Impepata di cozze (fotorecept)
Autor receptu: eraserhead
Nechávam pôvodný názov. To preto keď budete napríklad v Neapoli a budete mať chuť
objednať si tieto korenené mušle.
2 porcie |
10 minút príprava |
10 minút tepelná úprava |
Postup
- Pri tomto jedle obzvlášť platí čerstvé. Je dostať aj pasterizované. Ak neveríte tým "na ľade chladeným"
- Mušle zbavíme fúzov a iných nečistôt pod tečúcou studenou vodou.
- Do hrnca dáme olej a nasekaný cesnak, iba krátko necháme prevoniať.
- Do hrnca pridáme umyté a osušené mušle. Zakryjeme a na strednom ohni upravujeme. občas mušle aj s hrncom poprehadzujeme.
- Keď sú mušle otvorené, posypte ich hojne čerstvo zomletým čiernym korením (od toho je ten názov Impepata, pepe - korenie). Hrniec opäť prikryte a poriadne ním zatraste aby sa korenie dostalo všade. Hotovo, okamžite podávajte svoje korenené mušle.
Kto má rád môže zároveň s korením pridať čerstvú nasekanú petržlenovú vňať.