Impepata di cozze (fotorecept)

Autor receptu: eraserhead

Nechávam pôvodný názov. To preto keď budete napríklad v Neapoli a budete mať chuť objednať si tieto korenené mušle.

2
porcie
10 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Pri tomto jedle obzvlášť platí čerstvé. Je dostať aj pasterizované. Ak neveríte tým "na ľade chladeným"
  2. Mušle zbavíme fúzov a iných nečistôt pod tečúcou studenou vodou.
  3. Do hrnca dáme olej a nasekaný cesnak, iba krátko necháme prevoniať.
  4. Do hrnca pridáme umyté a osušené mušle. Zakryjeme a na strednom ohni upravujeme. občas mušle aj s hrncom poprehadzujeme.
  5. Keď sú mušle otvorené, posypte ich hojne čerstvo zomletým čiernym korením (od toho je ten názov Impepata, pepe - korenie). Hrniec opäť prikryte a poriadne ním zatraste aby sa korenie dostalo všade. Hotovo, okamžite podávajte svoje korenené mušle. Kto má rád môže zároveň s korením pridať čerstvú nasekanú petržlenovú vňať.