Imam bayıldı (fotorecept)
Autor receptu: nazarboncuk
Určite ste už počuli o imámovi, čo omdlel keď ochutnal toto jedlo :)
4 porcie |
40 minút príprava |
30 minút na 180 °C |
Postup
- Baklažány umyjeme a osušíme. Ostrým nožom každý narežeme pozdĺžne do hlbky asi 3 cm. Do otvoru nasypeme soľ. Baklažány necháme pol hodiny "vypotiť".
- Na oleji podusíme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme roztlačený cesnak a paprikovú pastu.
- Takto nejako vyzerá papriková pasta (salça), čo používam. Pokojne namiesto nej použite akúkoľvek maďarskú štipľavú alebo sladkú ako vám chutí...
- Pridáme nakrájanú papriku a paradajky. Osolíme, okoreníme, podlejeme vodou a dusíme kým sa tekutina nevyparí. Odstavíme a zamiešame nasekanú petržlenovú vňať
- Rozohrejeme gril a potrieme olivovým olejom. Baklažány osušíme a grilujeme z každej strany. Toľko zdravá verzia tohto úžasného jedla :) Pravú chuť vyčarujeme ak baklažány opečieme v panvici na oleji. Treba ich opiecť poriadne z každej strany až kým nebudú úplne mäkké.
- Zmesou potom naplníme baklažány, ktoré sme položili do zapekacej nádoby. Pokvapkáme olivovým olejom a vložíme do vyhriatej rúry (190 °C) na 30 - 40 minút zapiecť.
Podávame vychladené, s jogurtom, šalátom a chlebom.