Imam bayıldı fotorecept

nazarboncuk - fotkanazarboncuk, 6. septembra 2011

Určite ste už počuli o imámovi, čo omdlel keď ochutnal toto jedlo :)

4
porcie
40 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

4 ks menšie
2 ks
2 ks
3 ks
2-3 strúčiky
1 PL




Postup

  1. 1

    Baklažány umyjeme a osušíme. Ostrým nožom každý narežeme pozdĺžne do hlbky asi 3 cm. Do otvoru nasypeme soľ. Baklažány necháme pol hodiny "vypotiť".

    Imam bayıldı (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Na oleji podusíme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme roztlačený cesnak a paprikovú pastu.

    Imam bayıldı (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Takto nejako vyzerá papriková pasta (salça), čo používam. Pokojne namiesto nej použite akúkoľvek maďarskú štipľavú alebo sladkú ako vám chutí...

    Imam bayıldı (fotorecept) - obrázok 3
  4. 5

    Pridáme nakrájanú papriku a paradajky. Osolíme, okoreníme, podlejeme vodou a dusíme kým sa tekutina nevyparí. Odstavíme a zamiešame nasekanú petržlenovú vňať

    Imam bayıldı (fotorecept) - obrázok 5
  5. 6

    Rozohrejeme gril a potrieme olivovým olejom. Baklažány osušíme a grilujeme z každej strany. Toľko zdravá verzia tohto úžasného jedla :) Pravú chuť vyčarujeme ak baklažány opečieme v panvici na oleji. Treba ich opiecť poriadne z každej strany až kým nebudú úplne mäkké.

    Imam bayıldı (fotorecept) - obrázok 6
  6. 7

    Zmesou potom naplníme baklažány, ktoré sme položili do zapekacej nádoby. Pokvapkáme olivovým olejom a vložíme do vyhriatej rúry (190 °C) na 30 - 40 minút zapiecť. Podávame vychladené, s jogurtom, šalátom a chlebom.

    Imam bayıldı (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

monzet
Toto mám veľmi rada....Podobné pridal @2010 a veľmi nám to chutí,vyskúšam urobiť aj podľa teba...
matja
Mnam baklazany! Toto urcite vyskusam :) A napriklad ja som o tom odpadnutom immanovi este nepocula ... mohla by si napisat ako to s nim bolo? Taketo pribehy/legendy k jedlam mam velmi rada :)
sylvinka
ja to chcem ochutnať, a nechcem omdlieť,ako to mám spraviť?:)))
nazarboncuk
ďakujem...@matja hovorí sa, že kňaz (imam) buď odpadol pretože mu jedlo hrozne chutilo, alebo iná verzia hovorí, že chudák, odpadol , keď počul koľko oleja sa použilo pri príprave :))) (v originálnom recepte sa používa veľa oleja na smaženie baklažánu).
@sylvinka nemaj obavy, ja ho jedávam každý druhý týždeň a nič! odpadnúť môžeš jedine keď Ti ho pripraví turecká gazdinka doma v starej rúre a na litri oleja :)))) tá chuť je naozaj neskutočná .....
tatranka
Recept sa mi páči,baklažán milujeme,takže šup do kk.
babi
Super, presne takéto jedlá sú moje oblúbené. Výborné je to, že dnes už si môžeme takéto uvariť aj mimo sezóny - suroviny dostať po celý rok.
Už je v KK
garanco
Vyzerá nádherne!
Nebudeš mi veriť, ale myslela som na Teba na dovolenke - v Turecku, pri tých úžasných jedlách, že ich iste poznáš, aj varíš. Na letisku som videla knihu receptov "Turecká kuchyňa", ale v cudzom jazyku, ale na také špeciality je lepší slovenský preklad, a ešte lepšie s komentárom Slovenky, ktorá je v tom zbehlá. Tak len pridávaj tých imanov, aj iných, aj sladkých aj s komentármi :-)))
nazarboncuk
ďakujem Vám za milé komenty:)
@garanco Ty si milá, že si na mňa myslela :)) závidím Ti, my sme boli naposledy v TR vo februári a vyzerá to tak že sa tam tento rok už nedostaneme :( ach jaj, čo by som dala za domáce nakladané olivy...Tak dúfam, že sa dovolenka vydarila a že máš plno nielen gastronomických zážitkov :)
jurka
Vyskusala som. Moooc dobre, dakujem za dobry recept. Ja som baklazany nakrajala na kolieska a oprazila na panvici a cele spolu supla na cestoviny. Mnam. Vyborne aj ako studeny cestovinovy salat.
rea1
milá nazarboncuk.
tento imam patri k mojim najoblubenejsim zeleninovym kombinaciam a robievam ho uz takmer 40 rokov. mozem ho jest kolom dookola stale. len ja baklazany najprv pozdlzne rozkrojim, gulickovou lyzickou vydlabem cast vnutra, to vybrate nasekam a dam dusit s ostatnou zeleninou a polovydlabane baklazany peciem a robim s nimi vsetky tie ostatne potrebne cary-mary. a miesto paprikovej pasty pridavam paradajkovu. tiez len tak, za lyzicu. ale imam by urcite omdlel aj z toho mojho baklazanu.
mam velmi rada recepty, ktore uvadzas. :-))
lucylee
@eli vyborny recept. Baklazan je makkucky ako maslo a ta plnka je famozna! Neviem sa toho dojest.
nazarboncuk
@lucka , teším sa že Ti chutilo, je to skvelé letné jedlo:) najlepšie také vychladnuté s jogurtom, mňam, musím urobiť už dávno sme nemali:))
@rea vďaka, som rada, že Ti moje recepty páčia :) Baklažán je vďačná zeleninka, ja osobne imam zbožňujem je to jedno z mojich najobľúbenejších jedál
dodo46
Vyzerá to lahodne - ukladám do kk -a odskúšam .




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia