Imam Bayildi (Imam omdlel)
Autor receptu: 2010
No naozaj sa tak vola tento recept stary turecky recept , "Imam ktory omdlel ", vela pribehov je preco ...
Jeden je ze to bolo take dobre ale druhy je ako Turecke prislovie:"Imam evinden ash, olu gozunden yash cikmaz "(Ziadne dobre jedlo neodide z imamoveho domu tak isto ako mrtvy uz neplace ".asi bol lakomy.
Inac je to naozaj vyborne...
20 minut minút príprava |
30 minut minút tepelná úprava |
Postup
- Baklazany nakrajame na polky dopichame vydlickou poolejujeme a dame na cca.10 minut piect do horucej truby.Vyberieme trochu dame vychladnut a lyzicou vyskrabeme duzinu odlozime a tak aby sme nechali korytka a neposkodili kozu a ostalo trochu duziny.
- Na rozpaleny olej na panvici dame oprazit na drobno nakrajanu cibulu po par minutach pridame cesnak .Na male kocky nakrajane zrele paradajky tradicne sa supu a hrozienka,oregano, petrzlenovu vnat pridame vyskrabanu duzinu z baklazanu ( je ju dobre posekat nozom ).
- Pripravime si nalev z citronovej stavy, paradajkovej stavy, cukru a soli, ktorym zalejeme naplnene baklazany a dame naspat do truby piect na cca 20 minut zakryte a este zapiect na odokryte 10 minut.
Tradicne sa serviruje ako letne jedlo v bytovej teplote.