Huspenina (fotorecept)

Autor receptu: ancicka

Huspenina,studeno,studzenina,kočonina,ale ešte možno viac má táto pochúťka mien.Je to tradičné jedlo,ktoré sa robí na celom Slovensku .Keby sme chutnali ,tak každá by bolá iná.Ja jú robím takto.

10 minút
príprava
5 hod. minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Kolienko ,nožičky a kožky dám do hrnca, zalejem vodou a dám pozor,aby nezačala veľmi vrieť,lebo by polievka zmútnela.Ked začne vrieť, tak jú nechám iba bublinkovať na miernom ohni.Asi po pol hodine pozbieram z vrchu penu,ktorá sa vytvorí a pridám soľ, korenie ,cesnak,cibuľu.Takto bublinkujúca polievka vrie aspoň 5 hodín.Za ten čas vyvrie asi na polovicu.(Počas varenia nesmie sa dolievať voda ,aby polievka nestratila hustotu).Počas varenia polievku ochutnám,ak treba dosolím.
  2. Medzi tým si uvarim 5-6 vajec na tvrdo.
  3. Ked je uvarená ,necháme vychladnúť,aby bola polievka letná.Zatiaľ čo sa polievka chladí ,pripravím si mištičky,do nich poukladám na kolieska nakrajané vajička,kapiu a vňať s petržlénu.Koleno a ostatok vyberiem s polievky ,kožku z kolena stiahnem a pokrajam.Mäsko porozdeľujem do mištičiek,na to aj drobné kožky a
  4. zajejem precedenov polievkou.Nechám v chlade stuhnúť.Ked je stuhnutá ,vyklopím na tanier a podávam s cibuľou ,octom a chlebom.