Husacina na červenom víne (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

Tieto dva velikánske husacie stehná boli u nás v pláne na Vianoce..no nejak na ne nedošiel rad až teraz..myslím že aj dobre, teraz sme si na nich lepšie pochutnali..aj červenú kapustu som minula ku kačacine, takže som ich robila s bielou sudovou s jablkami...urobila som k nim knedlík a mali sme výborný nedeľný obed.

2
porcie
120 minút
príprava
70 minút
na 200 °C

Postup

  1. Najprv som umyla husacie stehná, osušila...
  2. osolila, okorenila, posypala červenou mletou paprikou,a pokrájala som cesnak.. rascu som dala až v pribehu pečenia...počas pečanie som podlievala červeným vínom...
  3. upečená husacina..piekli sa na 200st. 40min. potom na 180st. 20min. napokon ešte 10min. na 200st.
  4. pokiaľ sa husacina piekla, urobila som kapustu s jablkom..na panvicu som dala cibuľu ,opiekla pridala som 1 lyžicu krištáľový cukor a kapustu...pomiešala, podliala troškou vína a nechala dusiť 20min. pred koncom som pridala strúhané jablko a nechala prejsť varom..
  5. a tiež som zamiesila na knedlíky...po vykysnutí som ich varila v pare 20min. urobila som 4 knedlíky..
  6. Keď bolo všetko hotové, uložila na taniere, ozdobila som plátkami jablka...prejem vám dobrú chuť..