Husacina na červenom víne (fotorecept)
Autor receptu: izabella929
Tieto dva velikánske husacie stehná boli u nás v pláne na Vianoce..no nejak na ne nedošiel
rad až teraz..myslím že aj dobre, teraz sme si na nich lepšie pochutnali..aj červenú kapustu
som minula ku kačacine, takže som ich robila s bielou sudovou s jablkami...urobila som k nim
knedlík a mali sme výborný nedeľný obed.
2 porcie |
120 minút príprava |
70 minút na 200 °C |
Postup
- Najprv som umyla husacie stehná, osušila...
- osolila, okorenila, posypala červenou mletou paprikou,a pokrájala som cesnak.. rascu som dala až v pribehu pečenia...počas pečanie som podlievala červeným vínom...
- upečená husacina..piekli sa na 200st. 40min. potom na 180st. 20min. napokon ešte 10min. na 200st.
- pokiaľ sa husacina piekla, urobila som kapustu s jablkom..na panvicu som dala cibuľu ,opiekla pridala som 1 lyžicu krištáľový cukor a kapustu...pomiešala, podliala troškou vína a nechala dusiť 20min. pred koncom som pridala strúhané jablko a nechala prejsť varom..
- a tiež som zamiesila na knedlíky...po vykysnutí som ich varila v pare 20min. urobila som 4 knedlíky..
- Keď bolo všetko hotové, uložila na taniere, ozdobila som plátkami jablka...prejem vám dobrú chuť..