Huby na smotane s knedľou

Autor receptu: marykay

Nakoľko dnes je popolcová streda a tradične je to deň pôstu, dnešný obed je preto bez mäsa. Jedlo síce veľmi pôstne nie je, no aj bez mäsa je výdatné a zasýti. A hlavne je veľmi chutné.

10 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Cibuľu nakrájame na kocky a orestujeme v panvici na oleji do zlatista. Hlivu nakrájame na kocky, opláchneme vodou, necháme odkvapkať. Sušené huby zalejeme vriacou vodou a necháme ich niekoľko minút v nej, následne vodu scedíme a huby necháme odkvapkať. Po odkvapkaní ich pridáme do panvice k orestovanej cibuli, otvoríme plechovku šampiňónov a pridáme k ostatným hubám do panvice spolu s polovicou nálevu zo šampiňónov. Pridáme na plátky nakrájaný cesnak, hubové korenie a kari korenie a krátko povaríme - cca. 10 minút. Podľa potreby je možné počas varenia dolievať vodu.
  2. Zalejeme smotanou na varenie, prevaríme, dochutíme soľou a mletým čiernym korením a na záver pridáme nasekanú petržlenovú vňať. Môžme to podávať s knedľou, alebo cestovinou - napr. kolienka.