Huby na smotane s knedľou
Autor receptu: marykay
Nakoľko dnes je popolcová streda a tradične je to deň pôstu, dnešný obed je preto bez
mäsa. Jedlo síce veľmi pôstne nie je, no aj bez mäsa je výdatné a zasýti. A hlavne je veľmi
chutné.
10 minút príprava |
15 minút tepelná úprava |
Postup
- Cibuľu nakrájame na kocky a orestujeme v panvici na oleji do zlatista.
Hlivu nakrájame na kocky, opláchneme vodou, necháme odkvapkať.
Sušené huby zalejeme vriacou vodou a necháme ich niekoľko minút v nej, následne vodu scedíme a huby necháme odkvapkať.
Po odkvapkaní ich pridáme do panvice k orestovanej cibuli, otvoríme plechovku šampiňónov a pridáme k ostatným hubám do panvice spolu s polovicou nálevu zo šampiňónov.
Pridáme na plátky nakrájaný cesnak, hubové korenie a kari korenie a krátko povaríme - cca. 10 minút. Podľa potreby je možné počas varenia dolievať vodu.
- Zalejeme smotanou na varenie, prevaríme, dochutíme soľou a mletým čiernym korením a na záver pridáme nasekanú petržlenovú vňať. Môžme to podávať s knedľou, alebo cestovinou - napr. kolienka.