zatvoriť
VYTLAČIŤ
Hubový pletenec a tofu praženica so špenátom (fotorecept)
Autor receptu:
zirafninka1
Suroviny
Hubový pletenec:
420 g
múka hladká
240 ml
voda teplá
7 g
droždie sušené
1 PL
cukor
1 - 2 KL
soľ
1 - 2 KL
čierne korenie
1 KL
rozmarín sušený
2 PL
olivový olej
2 hrste
huby sušené
4 PL
maslo (rastlinný tuk ALSAN)
Tofu praženica:
200 g
tofu údené
2 KL
cibuľka jarná
2 strúčiky
cesnak
2 hrste
špenát
2 PL
olej
soľ
čierne korenie
sójová omáčka
kurkuma
Postup
Cesto na pletenec som robila v domácej pekárničke. Do nádoby nalejeme teplú vodu, pridáme lyžicu cukru a droždie. Necháme 10 minút stáť.
Medzitým si pripravíme olej, soľ, čierne korenie, rozmarín a múku. Všetky suroviny pridáme do pekárničky. Cesto necháme vymiesiť a vykysnúť.
Vykysnuté cesto preložíme na pomúčenú pracovnú podložku.
A rozvaľkáme do tvaru obdĺžnika. Prikryjeme utierkou a necháme podkysnúť 20 - 30 minút.
Sušene huby vložíme do mixéra a rozmixujeme na prášok.
Cesto potrieme roztopeným tukom (3PL) a posypeme práškom zo sušených húb.
Cesto rozdelíme na 5 rovnakých častí. Každú časť zrolujeme zo širšej strany.
Z 5 vrkočov cesta upletieme pletenec.
Hotový pletenec opäť prikryjeme a necháme podkysnúť cca 30 minút.
Pred pečením pletenec potrieme zvyšným roztopeným tukom.
Pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C cca 30 minút.
Pletenec v reze...
...alebo ako trhanec :)
Suroviny na prípravu tofu praženice.
Na oleji speníme cibuľku nakrájanú na krúžky. Pridáme cesnak.
Po pár minútach pridáme špenátové listy.
Medzitým vidličkou roztlačíme tofu, pokvapkáme sójovou omáčkou, dochutíme soľou a čiernym korením.
Pridáme do panvice.
Za občasného miešania chvíľu opekáme. Dofarbíme kurkumou a ihneď servírujeme.