Foto: afataga
Vlani som sem dala dva recepty na hubový pekáč, toto je variácia na základný recept, možno sa bude niekto inšpirovať.
porcie
príprava
na 220 °C
Postup
-
1
Z lesa treba doniesť huby, v mojom prípade 1 dubák, 1 kozák, suchohríby hnedé a suchohríby zrnitohlúbikové
-
2
Potom treba zbehnúť na koniec záhrady po masliaky
-
3
Dobrá správa pre milovníkov lievika trubkovitého: už rastie
-
4
No pome variť :-), zemiaky som umyla, pokrájala a predvarila v osolenej vode 7 min., jenskú misku som vymastila masťou a uložila som lístky šalvie
-
5
Na ne som dala predvarené zemiaky, trochu som ich ešte osolila, posypala rascou, do stredu som dala pokrájané huby - z lesa aj masliaky, posypala som ich soľou, rascou, štipkou korenia a papriky. Pomedzi ne som ešte dala zopár lístkov šalvie a posypala som trochou póru. Myslím, že nebolo treba fotiť každý krok, každý si to snáď dokáže predstaviť.
-
6
Zaliala som to smotanou
-
7
Piekla som odokryté - spodný a horný ohrev 40 min. na 220°, podľa mňa sa dajú použiť akékoľvek huby, len by mali byť jedlé
@izabella929 neboj sa, snad este budu, toto je, dufam, len zaciatok sezony, len taka ukazka, keby si prisla, rada by som ta ponukla plnym tanierom, nie len na vidlicku
@zuzanka1367 aj ja si myslim, ze suchohrib je lepsi ako hrib
@tiginko a aj som zlakla, ze nemas tanier :-)
@elixir veru som na teba myslela, ze to by mohlo byt cosi pre teba :-), podla mozes aj sampinony pouzit, popr. pridaj este nejake ine huby
@mijaita ja zas nepoznam s feniklom, neboj sa tej salvie, neprerazi chut, iba jemne ovonia
@finzi :-)
@havino asi bude poriadna hubova sezona ked furt prsi, jaj no salvie ti donesiem kolko len chces, aj na susenie, aj na sadenie, mne sa stale vysemenuje, mam tam asi 30 malych, uz neviem co s nou
@mijaita vedela som, ze ty si odvazna zena :-)
@salinka bezdomovca by som ani ja nepiekla :-)
@margaretka28 sak zbehni aj ty, ci cosi nenajdes :-) dakujem
@methi kdesi som pocula, ze sport je zdravy, tak utekaj :-)
@kecemis no predsa tu, prid :-)
@rea1 asi ze mam pre teba slabost :-)