Hubový pekáč č.3 - so šalviou fotorecept

afataga - fotkaafataga, 3. augusta 2014
Hubový pekáč č.3 - so šalviou (fotorecept)
Foto: afataga

Vlani som sem dala dva recepty na hubový pekáč, toto je variácia na základný recept, možno sa bude niekto inšpirovať.

3
porcie
30 minút
príprava
40 minút
na 220 °C

Suroviny

20 ks
10 ks
 čerstvé lístky
1/2 PL
1 ČL
štipka
podľa chuti
štipka
1 PL zelená časť
200 ml




Postup

  1. 1

    Z lesa treba doniesť huby, v mojom prípade 1 dubák, 1 kozák, suchohríby hnedé a suchohríby zrnitohlúbikové

    Hubový pekáč č.3 - so šalviou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Potom treba zbehnúť na koniec záhrady po masliaky

    Hubový pekáč č.3 - so šalviou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Dobrá správa pre milovníkov lievika trubkovitého: už rastie

    Hubový pekáč č.3 - so šalviou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    No pome variť :-), zemiaky som umyla, pokrájala a predvarila v osolenej vode 7 min., jenskú misku som vymastila masťou a uložila som lístky šalvie

    Hubový pekáč č.3 - so šalviou (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Na ne som dala predvarené zemiaky, trochu som ich ešte osolila, posypala rascou, do stredu som dala pokrájané huby - z lesa aj masliaky, posypala som ich soľou, rascou, štipkou korenia a papriky. Pomedzi ne som ešte dala zopár lístkov šalvie a posypala som trochou póru. Myslím, že nebolo treba fotiť každý krok, každý si to snáď dokáže predstaviť.

    Hubový pekáč č.3 - so šalviou (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Zaliala som to smotanou

    Hubový pekáč č.3 - so šalviou (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Piekla som odokryté - spodný a horný ohrev 40 min. na 220°, podľa mňa sa dajú použiť akékoľvek huby, len by mali byť jedlé

    Hubový pekáč č.3 - so šalviou (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

izabella929
@afataga...ej ty beťárica...už ma zase dráždiš s tými hríbami...a aké sú prekrásne...no u nás stále nerastú...no a jedlo famózne a krásne...už aj by som si prisadla, aspoň raz napichla na vidličku...snáď tento rok ich ani neochutnám?smola...krásne úvodné foto...)
1x vini55
tiginko
čistá provokácia toto... aj by som vyskúšala tvoj pekný recept, ale nemám z čoho - nie že by som nemala zemiaky...
elixir
@afataga joj, krásne huby, super jedlo... zrazu mi šampiňóny čo mám doma prídu také fádne :)
mijaita
Houby budou, nebojim se a kazdy recept se hodi! Se salviou neznam, ale takto delam prokladane houby, brambory a fenykl. Mana nebeska! udem se salveji, jsem zvedava jake to bude!
havino
osvetľovači boli zas :-), foto ukážkové, huby už aj ja zas spracuvávam, už ma to zas čaká a neminie, ak bude rok, ako minulý rok, polovička ich nosí na počkanie, aj dva krát do týždňa, vo štvrtok dva plné koše, ale zo šalvie mám až dva lístky, suseda sa má pýta, nemáš šalviu? mám, počkaj, hej, dva lístky, tak nás napadli napriek všetkým nástraham slimáky tento rok, chutný recept
afataga
dakujem vam za mile slova
@izabella929 neboj sa, snad este budu, toto je, dufam, len zaciatok sezony, len taka ukazka, keby si prisla, rada by som ta ponukla plnym tanierom, nie len na vidlicku
@zuzanka1367 aj ja si myslim, ze suchohrib je lepsi ako hrib
@tiginko a aj som zlakla, ze nemas tanier :-)
@elixir veru som na teba myslela, ze to by mohlo byt cosi pre teba :-), podla mozes aj sampinony pouzit, popr. pridaj este nejake ine huby
@mijaita ja zas nepoznam s feniklom, neboj sa tej salvie, neprerazi chut, iba jemne ovonia
@finzi :-)
@havino asi bude poriadna hubova sezona ked furt prsi, jaj no salvie ti donesiem kolko len chces, aj na susenie, aj na sadenie, mne sa stale vysemenuje, mam tam asi 30 malych, uz neviem co s nou
zuzkabluzka
krása, keby momentálne nebola taká búrka, išla by som hned do hory niečo hľadať :) tak zatiaľ len ukladám, lebo to naozaj vyzerá výborne, kombinácia so šalviou je hodná vyskúšania :)
mijaita
@afataga ja se te salvie nebojim vubec, miluju gnochi na salvejivem masle, knedlicky a ruzne jine salveji ovonene. Houby mam rada hodne ruznorode a na ty si pockam. Recept je uz ve fronte houbovych, myslim asi prvni :-) Zadne jine nove jsem posledni dobou neobjevila.
salinka
Ja som tento rok ešte nezahviezdila s hubami. Bola som už v lese, ale našla som len spiaceho bezdomovca. Keby som mala aspoň takú záhradu ako ty:-))))
ivav
Mňam, to musí byť výborné. Pekná fotečka.
margaretka28
"potom treba zbehnúť na koniec záhrady po masliaky "- to je teda čistá provokácia !!! ale jedlo výborné a fotky ako od profíka :-)
methi
Tak to by som ja musela ale poriadne daleko utekat :D
paploska
pozerám afi, že hubová sezóna už začala aj u vás. dobrý pekáč :-) ja pozerám z auta, kde si kúpim zásoby na zimu...keďže ich nepoznáme a ani nevieme zbierať :-) Ps: kto predá košík dubákov?
kecemis
A kde je ta zahrada s masliakmi? Tiez by som si tam zbehol.
afataga
@paploska dobre vidis, ale kupit huby, to by ma nebavilo, ja ich rada zbieram, prid na skolenie, naucim ta :-)
@kecemis no predsa tu, prid :-)
hanak
Recept výborný, @afataga , len ma na ňom štve, že už týždeň behám na koniec záhrady, a stále kde nič, tu nič!
afataga
@hanak dakujem, tak to moze mat dve priciny: bud zle behas, alebo behas po zlej zahrade :-)
hanak
@afataga , asi je to tá nesprávna záhrada. V tej mojej na konci nachádzam len zväčša to, čo prešlo tráviacim traktom mojich "miláčikov", čo mi odmieta zbierať aj manželka. A to som ináč veľmi rád, že sa naučili tam.....Takže masliaky na mňa čakajú nikde na Lutišiach, alebo Orave.
afataga
@hanak dnes som bola kuknut a zas 3 masliaky, 1 rydzik a jedna asi plavka, ale v tych sa vobec nevyznam
kika1212
@afi , nehnevaj sa, ale toto nie je fér. Druhí sa driapu po kopcoch a tebe rovno pod nohami? Výborne si pripravila, krásne nafotila a ak by chýbal pekáč, hoď echo, prinesiem:)))
rea1
prečo ma ty tak rozčuľuješ, ženská, ha? :-))
afataga
@kika1212 dakujem, ale pekacov mam naozaj dostatok, ale tie borovice, pod ktorymi rastu sme vlastnorucne sadili, nic nie je zadarmo
@rea1 asi ze mam pre teba slabost :-)
mijaita
@afataga zatim co ostatni mlaskaji, ja jsem brambory uz upekla. Abych pravdu rekla, bylo to dobre, ale mozna trosku moc vonave. Urcite vyborny napad, zkusim priste s tymianem. Mozna ho mam radsi nez salvej. I kdyz s dyni je vyborna.


afataga
@mijaita ale to si tam nemala tej salvie dat kilo :-), tymian bude fajn, ale mozno este lepsi by bol rozmarin a tu dynu si nechaj :-)
mijaita
@afataga ja jsem dala na dno par listecku jako ty a nahoru jen dva male, jak vidis. K jidlu jsem pak ty listky z toho vyndala! :-)
afataga
@mijaita ved si ta len dotahujem :-), my sme to zozrali aj s tou salviou a zabudla som podakovat za krasne foto, tak dakujem




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia