Hubovo-pečienková terina (fotorecept)

Autor receptu: tinca

Už dávno som ju chcela vyskúšať a dnes dozrel čas, tak je tu. Je to pochúťka.

30 minút
príprava
40 minút
na 175 °C

Suroviny

Postup

  1. Pripravíme si suroviny.
  2. Šampiňóny nakrájame na hrubšie plátky, pečienku očistíme a tiež nakrájame na väčšie kusy. Cibuľu, cesnak očistíme a nakrájame.
  3. Na oleji orestujeme cibuľu, cesnak, chilli papričku a huby. Potom pridáme pečienku a koreniny podľa chuti-mletú rascu,majorán,čierne mleté korenie a bylinky. Až nakoniec zmes osolíme a necháme vychladnúť.
  4. Medzitým si primeriame na formu /ja som použila hranatú na biskupský chlebík/plátky toustového chleba, lebo ich veľkosť bude treba upraviť. A to na dno boky aj na vrch, lebo zmes zakryjeme tiež plátkami chleba.
  5. Rozdelíme vajíčka, žĺtky rozšľaháme v osolenom mlieku. Z bielkov si urobíme sneh, do ktorého pridáme strúhanku, alebo rozmixovanú striedku toustového chleba a vmiešame do hubovo-pečienkovej zmesi. Plátky toustového chleba z oboch strán mierne omočíme vo vajíčkovo-mliečnej zmesi a do maslom vymastenej formy ho naukladáme,okrem tých vrchných.Do takto vyloženej formy vylejeme pripravenú zmes a prikryjeme poslednými plátkami chleba.
  6. Pečieme vo vyhriatej rúre spočiatku prikryté alobalom pri 175 st.C cca 40 minút. A 15 minút pred dopečením alobal dáme preč a dopekáme do chrumkava.
  7. Necháme vychladnúť a môžeme krájať. Terina je dobrá aj teplá,ale aj studená. RADA: treba počítať s tým, že teplá sa horšie porcuje.
  8. Podávame so zeleninovou oblohou, iné netreba pretože tam máme všetko. Tak nech vám chutí!