Hubové Pâté

Autor receptu: ethanel

Milujem hríby ,, huby ,, a moja manželka si ich obľúbila prostredníctvom môjho varenia ... Hríby ,, huby ,, ktoré sú použité v recepte môžete nahradiť aj inými dostupnými hríbami a hubami mimo sezóny ,, ja používam vždy iné hríby ,, huby ,, aby som si paté mohol pripravovať celý rok ,, Dnes som použil tieto .... sušený Smrekový Hrib, Chestnut Mushrooms ,, hľadal som slovenský preklad ale je to ťažké ale bude to niečo podobné Poľničke Topoľovej ,, a nakoniec Buna Shimeji.

10-20
porcií
30 minút
príprava
45 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Najprv si namočíme sušené hríby do 100ml vriacej vody a necháme stáť 30 minút. Všetky čerstvé hríby ,, huby ,, si umyjeme pod tečúcou vodou a necháme uschnúť ,, neutierajte ich utierkou, nechajte ich pekne vyschnúť ,, šalotku si nakrájame na jemno a speníme dozlatova na rozpustenom masle s trochou oleja.
  2. Hríby ,, huby ,, nakrájame a zmiešame v miske, pridáme do spenenej šalotky a na miernom ohni alebo keramickej platni dusíme ,, počas dusenia, neprilievajte žiadnu vodu, nechajte ich krásne dusiť vo vlastnej štave ,, priebežne miešajte.
  3. Ak vidíme že hríby ,, huby ,, sa nám pekne vydusili a šťava sa žačína odparovať, pridáme čerstvé lístky tymiánu a nasekanú petržlenovú vňat a premiešame, pridáme na teplote a začneme poriadne miešať až sa nám odparí všetká šťava a hríby začnú byť suchšie ,, nepripálte ich len nechajte dobre odpariť vodu z hríbov ,, odstavte a nechajte vychladúť do studena.
  4. Pripravte si mixér, presypte hríby,, huby,, pridajte ,, 1PL citrónovej šťavy, 2-3 PL Mascarpone syru, 1 CL Truffle oleja, soľ a mleté korenie a rozmixujte ,, ochutnajte a ak si myslíte že môžete pridať ešte citrónovú štavu, soľ či korenie tak si dochutíte podľa vlastnej chuti veľký pozor na Truffel olej, je velmi vźraynej chuti takže opatrne sním ... nakoniec všekto dobre rozmixujeme asi tak aby sme mali v Paté aj malé kúsky hríbov. Podávame na hriankach, crackeroch a možeme posypať strúhaným parmezánom ... ideálne na párty alebo len tak k dobrému bielemu vínku či Champagne.