Hubami plnená panenka

Autor receptu: redakcia

6
porcií
40 minút
príprava
35 minút
na 180 °C

Postup

  1. Bravčovú panenku očistíme a nakrájame na 200 g valčeky. Zoberieme dlhší nôž a urobíme cez stred mäsa otvor.
  2. Na oleji speníme cibuľu, pridáme kuriatka, dubáky, pečiarky, ktoré nakrájame na rezance. Všetko orestujeme na panvici, pridáme petržlenovú vňať, mleté čierne korenie a cesnak. Do takto pripravenej zmesi pridáme trochu strúhanky na zahustenie. Po vychladnutí zmes natlačíme do otvorov v mäse. Z každej strany naplnenú panenku opečieme na panvici alebo na grile. Po opečení ju dáme do rúry na 15 minút na 180°C.
  3. Očistenú mrkvu nakrájame na kocky, umyjeme a dáme variť do osolenej vody. Keď je mrkva polomäkká, pridáme na kocky nakrájané zemiaky a všetko varíme do mäkka. Po uvarení vodu scedíme, pridáme maslo, petržlenovú vňať a všetko spolu rozmixujeme. Hotovú panenku prekrojíme na polovicu a urobíme vežičky, pridáme k nej mrkvovo–zemiakové pyré, ktoré sformujeme do valčeka.