Hubami plnená panenka
Autor receptu: redakcia
6 porcií |
40 minút príprava |
35 minút na 180 °C |
Postup- Bravčovú panenku očistíme a nakrájame na 200 g valčeky. Zoberieme dlhší nôž a urobíme cez stred mäsa otvor.
- Na oleji speníme cibuľu, pridáme kuriatka, dubáky, pečiarky, ktoré nakrájame na rezance. Všetko orestujeme na panvici, pridáme petržlenovú vňať, mleté čierne korenie a cesnak. Do takto pripravenej zmesi pridáme trochu strúhanky na zahustenie. Po vychladnutí zmes natlačíme do otvorov v mäse. Z každej strany naplnenú panenku opečieme na panvici alebo na grile. Po opečení ju dáme do rúry na 15 minút na 180°C.
- Očistenú mrkvu nakrájame na kocky, umyjeme a dáme variť do osolenej vody. Keď je mrkva polomäkká, pridáme na kocky nakrájané zemiaky a všetko varíme do mäkka. Po uvarení vodu scedíme, pridáme maslo, petržlenovú vňať a všetko spolu rozmixujeme. Hotovú panenku prekrojíme na polovicu a urobíme vežičky, pridáme k nej mrkvovo–zemiakové pyré, ktoré sformujeme do valčeka.
|