Hrnčekový makový koláč

xeepeetXeepeet, recept pridal: 18. júla 2010 10:13Ďalšie jeho recepty

Tento koláč je z kategórie úplne najjednoduchších. Je to akýsi prvý level, resp, zahrievacie kolo pre budúcich cukrárov :). Zvládne ho každý, kto vie, čo je to objem jeden hrček. A kto by nevedel, tak si odráta 2 a pol dcl alebo 3 dcl.

Suroviny

2
minút
príprava
20
minút
na 220 °C

Postup prípravy receptu

1

Pripravíme si nádobu, do ktorej nám všetky suroviny so svojím objemom vojdú s dostatočným priestorom na miešanie.

2

Všetky suroviny postupne pridáme a zmiešame. Nalejeme na vymastený a múkou vysypaný plech (alebo na plech na ktorý dáme papier na pečenie). Pečieme 20 min na 220 C.

3

Upečený a vychladnutý koláč môžeme natrieť jahodovým džemom a dať šľahačku alebo kokos



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasovali 4 ľudia (5,0 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • celka, 18. júla 2010 o 15:52
    Mák obsahuje mnoho vápníku, a proto je vhodný pro ty, kteří mají
    alergii nebo nesnášenlivost laktózy. Když použijeme sojové, ovesné
    nebo rýžové mléko, máme vhodný recept pro alergiky. Ukládám do KK
    pro jeho jednoduchost.


  • evanaaa, 18. júla 2010 o 18:32
    Ano,koláčik nevypadá zložitý a asi je aj rýchly. Z nemletého maku som koláč ešte neskúšala, lebo ma káždý odrádzal, že to nie je dobré, lebo mak vraj " drúzga " pod zubami, takže, neviem....


  • merihe, 19. júla 2010 o 02:20
    ked´chceme rýchlo niečo upiecť tak odporúčam je dobrý a rýchlo pripravený.Poznám ho pod názvom ...lenivá žena..


  • brigita, 19. júla 2010 o 06:47
    Tento recept som dala na varchu nedávno pod názvom Makové rezy.


  • cavoris, 19. júla 2010 o 06:51
    jednoduche uzasne uz mi tecu sliny mnam


  • pisot, 19. júla 2010 o 07:51
    naozaj je mňam,robievam ho,keď chcem dačo rýchlo upiecť,odporůčam:-)


  • madona, 19. júla 2010 o 07:58
    Koláče s celým makom sú vynikajúce. Avanaaa, treba si to skúsiť.


  • viera1, 19. júla 2010 o 08:54
    Dobre prečistí trubky - nemletý mak.


  • jeka, 19. júla 2010 o 13:46
    dať na neho citrónovú polevu


  • sovka62, 19. júla 2010 o 16:42
    Áno, aj ja pekávam s citrónovou polevou, s tým makom je to úplne perfektná kombinácia. Tuším idem piecť!


  • zsuzsu, 20. júla 2010 o 11:10
    tento postup je omnoho jednoduchší,ako ho robievam ja...no a citronovú polevu odporúčam takisto...je to mnaaam :)


  • svetluskkaa, 21. júla 2010 o 19:39
    tento koláč robievam a volá sa praskajúci koláč,lebo ide tam nemletý mak a ten praská pri jedení,ale je jednoduchý a výborný.Dobrý s mliekom


  • verka1, 26. júla 2010 o 17:05
    No musím len chvliť. Dnes som tento koláčik upiekla a je vynikajúci. A dá sa aj v remoske. Je krásne vysoký. Mohol by sa prekrojiť a naplniť. Ale ja som spravila taký natur a poliala punčovou polevou v prášku. Ale dala som len jednu šálku a 2 PL cukru. Stačí. Dík, budem robiť a možno aj experimentovať. Nejak som sa rozpiekla, ale to preto, že zatiaľ sa mi vždy podarilo podľa Varechových receptov.


  • 45katka1, 1. augusta 2010 o 09:06
    Ja chodievam do Rakuska ako opatrovatelka a tento kolac ma tam uz roky uspech.Vsade kde ho upeciem,len rozdavam recepty.Peciem im na obmenu este podobny cokoladovy..tiez hrncekovy a tiez je tak isto uplne super:2hrnceky muky,1hrnc.cukor,1hrnc.mlieko,pol hrnc.olej,2vajcia,1vanilk.cukor,1p.do peciva,1lyzica kakao,100g varovej cokolady.Vsetko spolu zmiesame a var.cokoladu nastruhame alebo nakrajame na mensie kusky,ale netreba sa velmi trapit,lepsie ked tie kusky s kusky:-) a kto chce prida hrozienka.Upecieme a po upeceni ja natieram dobrym lekvarom a posypem mletymi orechami..Tiez mnamka:-)..Presne ako ten makovy:-)


  • 45katka1, 1. augusta 2010 o 09:09
    Napisem ho radsej k receptom :-)


  • lubik07, 29. novembra 2011 o 19:54
    dnes som nasla, dostala chut, a hned aj upiekla....je skvely ozaj jemnucky, a pol pekaca je uz prec....mnam



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Nebojte sa byliniek
Vy starší, len si spomeňte. Akými bylinkami voňala vaša záhrada pred polstoročím? Aké čerstvé rastlinky sa vtedy používali vo vašej kuchyni?

Slovenské gastronomické poklady
(2. časť)

Poznáte Zaručené tradičné špeciality zo Slovenska? Obohacujú náš každodenný jedálny lístok, no vieme o nich málo. Prečítajte si zaujímavosti o týchto potravinách.

Bonduelle Vapeur, zelenina upravená na pare!
- Inzercia -
Zelenina pri skladovaní stráca vitamíny. BONDUELLE Vapeur je skvelou voľbou pre tých z vás, ktorí chcú mať kvalitnú a chrumkavú zeleninu vždy po ruke.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 18/2015: Poklady slovenskej kuchyne Poklady slovenskej kuchyne
Časopis Varecha vo štvrtok 30. apríla v denníku Pravda.


TOPlist