Hrnčekový makový koláč

xeepeetXeepeet, recept pridal: 18. júla 2010 10:13Ďalšie jeho recepty

Tento koláč je z kategórie úplne najjednoduchších. Je to akýsi prvý level, resp, zahrievacie kolo pre budúcich cukrárov :). Zvládne ho každý, kto vie, čo je to objem jeden hrček. A kto by nevedel, tak si odráta 2 a pol dcl alebo 3 dcl.

Suroviny

2
minút
príprava
20
minút
na 220 °C

Postup prípravy receptu

1

Pripravíme si nádobu, do ktorej nám všetky suroviny so svojím objemom vojdú s dostatočným priestorom na miešanie.

2

Všetky suroviny postupne pridáme a zmiešame. Nalejeme na vymastený a múkou vysypaný plech (alebo na plech na ktorý dáme papier na pečenie). Pečieme 20 min na 220 C.

3

Upečený a vychladnutý koláč môžeme natrieť jahodovým džemom a dať šľahačku alebo kokos



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasovali 3 ľudia (5,0 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • celka, 18. júla 2010 o 15:52
    Mák obsahuje mnoho vápníku, a proto je vhodný pro ty, kteří mají
    alergii nebo nesnášenlivost laktózy. Když použijeme sojové, ovesné
    nebo rýžové mléko, máme vhodný recept pro alergiky. Ukládám do KK
    pro jeho jednoduchost.


  • evanaaa, 18. júla 2010 o 18:32
    Ano,koláčik nevypadá zložitý a asi je aj rýchly. Z nemletého maku som koláč ešte neskúšala, lebo ma káždý odrádzal, že to nie je dobré, lebo mak vraj " drúzga " pod zubami, takže, neviem....


  • merihe, 19. júla 2010 o 02:20
    ked´chceme rýchlo niečo upiecť tak odporúčam je dobrý a rýchlo pripravený.Poznám ho pod názvom ...lenivá žena..


  • brigita, 19. júla 2010 o 06:47
    Tento recept som dala na varchu nedávno pod názvom Makové rezy.


  • cavoris, 19. júla 2010 o 06:51
    jednoduche uzasne uz mi tecu sliny mnam


  • pisot, 19. júla 2010 o 07:51
    naozaj je mňam,robievam ho,keď chcem dačo rýchlo upiecť,odporůčam:-)


  • madona, 19. júla 2010 o 07:58
    Koláče s celým makom sú vynikajúce. Avanaaa, treba si to skúsiť.


  • viera1, 19. júla 2010 o 08:54
    Dobre prečistí trubky - nemletý mak.


  • jeka, 19. júla 2010 o 13:46
    dať na neho citrónovú polevu


  • sovka62, 19. júla 2010 o 16:42
    Áno, aj ja pekávam s citrónovou polevou, s tým makom je to úplne perfektná kombinácia. Tuším idem piecť!


  • zsuzsu, 20. júla 2010 o 11:10
    tento postup je omnoho jednoduchší,ako ho robievam ja...no a citronovú polevu odporúčam takisto...je to mnaaam :)


  • svetluskkaa, 21. júla 2010 o 19:39
    tento koláč robievam a volá sa praskajúci koláč,lebo ide tam nemletý mak a ten praská pri jedení,ale je jednoduchý a výborný.Dobrý s mliekom


  • verka1, 26. júla 2010 o 17:05
    No musím len chvliť. Dnes som tento koláčik upiekla a je vynikajúci. A dá sa aj v remoske. Je krásne vysoký. Mohol by sa prekrojiť a naplniť. Ale ja som spravila taký natur a poliala punčovou polevou v prášku. Ale dala som len jednu šálku a 2 PL cukru. Stačí. Dík, budem robiť a možno aj experimentovať. Nejak som sa rozpiekla, ale to preto, že zatiaľ sa mi vždy podarilo podľa Varechových receptov.


  • 45katka1, 1. augusta 2010 o 09:06
    Ja chodievam do Rakuska ako opatrovatelka a tento kolac ma tam uz roky uspech.Vsade kde ho upeciem,len rozdavam recepty.Peciem im na obmenu este podobny cokoladovy..tiez hrncekovy a tiez je tak isto uplne super:2hrnceky muky,1hrnc.cukor,1hrnc.mlieko,pol hrnc.olej,2vajcia,1vanilk.cukor,1p.do peciva,1lyzica kakao,100g varovej cokolady.Vsetko spolu zmiesame a var.cokoladu nastruhame alebo nakrajame na mensie kusky,ale netreba sa velmi trapit,lepsie ked tie kusky s kusky:-) a kto chce prida hrozienka.Upecieme a po upeceni ja natieram dobrym lekvarom a posypem mletymi orechami..Tiez mnamka:-)..Presne ako ten makovy:-)


  • 45katka1, 1. augusta 2010 o 09:09
    Napisem ho radsej k receptom :-)


  • lubik07, 29. novembra 2011 o 19:54
    dnes som nasla, dostala chut, a hned aj upiekla....je skvely ozaj jemnucky, a pol pekaca je uz prec....mnam



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Medovníková chalúpka v rozprávkovom lese
- Inzercia -
Medovníková chalúpka sa skrýva v lese. A viete, že aj vy v kuchyni môžete takéto rozprávkové lesy chrániť? Celkom jednoducho – správnymi surovinami, ktoré pri varení používame.

Rúra na pečenie: Nie je už len obyčajná pec
Vianoce – obdobie, kedy naše rúry na pečenie nemajú čas na oddych, sa pomaly blížia. Ak uvažujete o kúpe novej rúry, pomôžeme vám článkom, v ktorom si prečítate, aké parametre si máte pri ich výbere všímať, aby vám to dobre pieklo.

Prvá adminka Varechy Sandra: Varecha bola pre mňa obrovská škola
Prvá adminka Varechy Sandra Bombošová spomína na začiatky Varechy, obľúbené recepty a prezradila nám tiež, čo jej práca vo Varecha.sk dala.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 44/2014: Česká kuchyňa Česká kuchyňa
Časopis Varecha v piatok 31. októbra v denníku Pravda.


TOPlist