Hrnčeková bublanina

Hrnčeková bublanina
Foto: gman
gmanGman, recept pridal: 17. júla 2012 22:55Ďalšie jeho recepty

hladal som na vareche recept na bublaninu. nakoniec ma "zachranila" osoba najpovolanejsie, moja starka :)

Suroviny

15
minút
príprava
25
minút
na 180 °C

Postup prípravy receptu

1

Zacal som tym, ze som vyslahal vajcia s krystalovym cukrom.

2

polohrubu muku s kypriacim praskom

3

vsetko ostatne tekute som pomiesal dohromady

4

a opatrne nalial a premiesal s mukou. prelial z misky na plech, na ktorom som mal silikonovy papier, ale inac by to bola urcite klasika potriet olejom/maslom a vysypat mukou.

5

poukladal vykostkovane marhule. mudrost starych materi: marhule supkou dolu a ked su kysle, vydatne posypat vanilkovym cukrom. moje marhule boli fajn, cukor som minul cely a aj tak boli osviezujuce.

6

ideme na to
Hrnčeková bublanina - obrázok 6



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasovalo 28 ľudí (4,4 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • andrea3, 18. júla 2012 o 08:22
    presne podla tohto receptu robím aj ja :)


  • janara, 18. júla 2012 o 09:59
    veľmi starý, dobrý,osvedčený recept, mám ho od maminy, a je základom pre mnohé koláčiky na plech, či do formy, robím z neho aj mufiny...


  • modrykamen, 18. júla 2012 o 10:07
    Jasné,typický mužský recept - lacno, rýchlo a dobre (a nebabriť sa s tým).


  • valeri, 18. júla 2012 o 10:08
    krásny koláč, ovocné sú vždy dobré, máš moju pochvalu aj so starkou :-))


  • gman, 18. júla 2012 o 10:09
    @valeri. dakujem krasne, odovzdam :)


  • afataga, 18. júla 2012 o 10:46
    osvedcena klasika, do tych marhul skus nasypat trochu skorice a cukru


  • stacy77777, 18. júla 2012 o 12:17
    máš 1


  • tonicka53, 18. júla 2012 o 12:38
    a odo mňa aj 1 s hviezdičkami :-)


  • katka82, 18. júla 2012 o 15:12
    ja robím takú istú


  • helca103, 18. júla 2012 o 15:46
    tiež ju poznám našla som recept pred rokmi v jenom časopise a od vtedy ju robím často....aj táto tvoja vypadá veľmi dobre a čerstvé marhule sú k tomu super


  • 3sandra3, 18. júla 2012 o 16:34
    krásne si ho upiekol... vyzerá fakt lákavo


  • marianne69, 18. júla 2012 o 16:35
    stará dobrá klasika,nesklame nikdy:-)


  • marijanka712, 18. júla 2012 o 18:55
    1***** ti dáva skvelo sa ti vydarila a hlavne ste si na nej pochutili robievam ju a viem že nikdy nesklame aké kolvek ovocie dáš dokonca v zime kludne aj kompot... ja zvyknem ešte na to dať mrveničku do tej misky v ktorej som miešala cesto dám 2PL múku hrubu alebo polohrubú,2PL kr.cukor a 1PL maslo/ Heru/ toto sa snažím rozmrviť a povrchu posypať potom to tak chrumka navrchu skús a budeš so sebou ešte viacej spokojný....


  • babina49, 18. júla 2012 o 19:08
    Klobúk dolu,pred tak šikovným mužom,ktorý pečie :-)) máš to úkážkové


  • cica2, 18. júla 2012 o 19:11
    fakt sa ti nádherne vydaril, chválim! :-)


  • medovnicek, 18. júla 2012 o 20:47
    aj ja sa pridávam k už napísaným pochvalám, starká na teba môže byť právom hrdá


  • orchidea, 18. júla 2012 o 21:55
    vďačný recept...bublaninu máš veľmi peknú...


  • huggies, 10. februára 2013 o 18:22
    a to mam dat cely kypriaci prasok?


  • beba999beba, 6. apríla 2013 o 21:36
    odskusane :) vydarilo sa na prvy krat! dakujem


  • danadam, 25. mája 2013 o 15:21
    uz je na stole a je mnamkovy, pouzila som zavarane ovocie :o) Dakujem za krasny recept!


  • lola, 3. júna 2013 o 23:37
    dakujem za recept,je naozaj vyborny,uz som ju robila viackrat,stale dopadne na 1*,ma velky uspech(-: vcera bola ceresnova,pred 5 dnami jahodova,tyzden dozadu jahodova a uz aj s lesnymi plodmi som robila...no parada(-:recept uz viem spamati.....(-:


  • infinity, 10. júna 2013 o 18:01
    idem robit jahodovo třešnový tak jsem zvedavá :-)


  • majlus, 16. júna 2013 o 11:20
    robím akurát s čerešňami, len olej som nahradila maslom auž teraz sa teím...díík


  • bedo666, 16. júna 2013 o 12:36
    akurat je v trube pouzil som zavarane borovky dufam ze bude OK :-)


  • zuzi13, 19. júna 2013 o 17:04
    akurát sa chystám robiť s čerešnami,dakujem za recept


  • myladystan, 22. júna 2013 o 19:25
    ..prave ted jsem to vyzkousela s jahodami......a ...// podusila jsem par kousku jablek s cukrema medem a kapku skorice a dala na polovinu buchty na plech // a hlavne se povedla...diky za recept....


  • lucika, 24. júna 2013 o 12:07
    ja som namiesto mlieka a vanil.cukru použila vanilkové acidko a vôbec som to tým nepokazila :)


  • nazarboncuk, 18. júla 2013 o 19:15
    krásny úvod, krásna bublanina :)


  • mariana33, 18. júla 2013 o 19:28
    presne takto to robievam...:o)


  • katka78, 18. júla 2013 o 21:51
    Mám na bublaninu presne tento recept a je naozaj výborná. Ukladám si ho aj tak do KK do zálohy, ten svoj recept mám na malom ošúchanom papieriku ;) Inak to cesto používam aj na muffiny, alebo bábovku.


  • chatarka, 12. augusta 2013 o 17:52
    práve ma napadla veta spravme si bublaninu a už aj som mrkla na varechu a tento recept sa mi páčil tak idem naň :-)


  • evka81, 25. augusta 2013 o 12:20
    len čo dám malého spať idem vyskúšať, lebo vyzerá fantasticky. :)


  • inez75, 11. novembra 2013 o 17:48
    dnes som dostala chuť na bublaninu,tak som vyskúšala tvoj recept,síce ja ju mám s čučoriedkami,lebo inšie ovocie momentálne nemám...1*...ďakujem za receptík


  • janka11, 7. decembra 2013 o 19:59
    krásna bublanina...aj mne sa takto vydarila :) ďakujem za receptík :)


  • jankaks, 2. marca 2014 o 14:18
    Akurát som dala do rúry, snáď sa podarí... Ja som ju ale robila s bezlepkovou múkou, keďže svokra je celiatička ...


  • lasocka, 19. marca 2014 o 18:49
    dakujem za výborný recept. Presne ako som hladala. Rýchly a jednoduchý..Trošku som improvizovala a namiesto polohrubej múky som dala hrnček špaldovej bielej hladkej a hrnček špaldovej krupice a olej kokosový...hrušky zavárané a kedže som zabudla vanilkový cukor, išiel až na hotový koláč:)...chutil výborne:)


  • svidka, 1. júna 2014 o 08:47
    Veľmi dobrá bublanina... akurát som dala namiesto oleja rozpustené maslo... a naviac jedno vajíčko a za hrsť mletých vlašských orechov... mňam :)


  • berusga32, 1. júna 2014 o 13:40
    Aký veľký je ten hrnček? 2 dcl alebo 2,5 dcl ? Ďakujem


  • gman, 1. júna 2014 o 14:21
    @berusga32 , ja som pouzil taky klasicky ktory je myslim okolo 3dcl. nie je az tak podstatna velkost ako skor zachovat pomer jednotlivych surovin :)


  • nikazamilovana, 22. júna 2014 o 00:06
    Včera som piekla, trochu so sa bála toho, že bielka a žĺtka sa nespraćvajú osobitne, ale nakoniec bola bublanina úplne úžasná :3 použila som čerešne, ananás a mrazené černice a do pár minút bola polovica plechu preč :D


  • seecso, 7. júla 2014 o 01:23
    vyskúšané .... a super


  • martapa, 19. júla 2014 o 13:37
    Už sa pečie dúfam,´dakujem za receptík... :-)


  • sklenka, 27. júla 2014 o 15:37
    Výborný recept, robím ho podobne, len som si upravila pomer mlieka a oleja (2/3+1/3 hrnka)+ 1 a 1/2 hrnka múky-nie je tak vysoká a namiesto marhúľ som rýchlo natrhala maliny a rýbezlé. Vynikajúci na osvieženie v lete.


  • trasko, 18. septembra 2014 o 11:33
    Ja som uz piekla viac krat a stale sa k nemu vraciam....dnes som piekla'co potravinova skrinka dala'......muky posledne pomiesane hladka,polohruba aj hruba....davam vzdy 3 vajka lebo davam vacsi hrncik a ubarila som vanilkovy puding pofrkala nim hore sa a na to cernice z pohara....peciem na 'marha' plech........maly sa vyspi a ideme za apucim do dielne s nim ...je tam sest chlapov tak padne za vlast....kusok odlozim starsiemu synovi a kusok svokre ......ja som 'brojlerovy ' typ....cize na maso takze sa len vytesujem z nich ako 'žerú'......ved viete damy...chlap ma byt vyt....ny a najedeny ...inak je ohen na streche....heh to druhe mame dnes uz za sebou .....zaklincuje to šutaméň ...:-)



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Medovníková chalúpka v rozprávkovom lese
- Inzercia -
Medovníková chalúpka sa skrýva v lese. A viete, že aj vy v kuchyni môžete takéto rozprávkové lesy chrániť? Celkom jednoducho – správnymi surovinami, ktoré pri varení používame.

Rúra na pečenie: Nie je už len obyčajná pec
Vianoce – obdobie, kedy naše rúry na pečenie nemajú čas na oddych, sa pomaly blížia. Ak uvažujete o kúpe novej rúry, pomôžeme vám článkom, v ktorom si prečítate, aké parametre si máte pri ich výbere všímať, aby vám to dobre pieklo.

Prvá adminka Varechy Sandra: Varecha bola pre mňa obrovská škola
Prvá adminka Varechy Sandra Bombošová spomína na začiatky Varechy, obľúbené recepty a prezradila nám tiež, čo jej práca vo Varecha.sk dala.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 43/2014: Slovensko na tanieri (3) Slovensko na tanieri (3)
Časopis Varecha v piatok 24. októbra v denníku Pravda.


TOPlist