Hrnčeková bublanina

Hrnčeková bublanina
Foto: gman
gmanGman, recept pridal: 17. júla 2012 22:55Ďalšie jeho recepty

hladal som na vareche recept na bublaninu. nakoniec ma "zachranila" osoba najpovolanejsie, moja starka :)

Suroviny

15
minút
príprava
25
minút
na 180 °C

Postup prípravy receptu

1

Zacal som tym, ze som vyslahal vajcia s krystalovym cukrom.

2

polohrubu muku s kypriacim praskom

3

vsetko ostatne tekute som pomiesal dohromady

4

a opatrne nalial a premiesal s mukou. prelial z misky na plech, na ktorom som mal silikonovy papier, ale inac by to bola urcite klasika potriet olejom/maslom a vysypat mukou.

5

poukladal vykostkovane marhule. mudrost starych materi: marhule supkou dolu a ked su kysle, vydatne posypat vanilkovym cukrom. moje marhule boli fajn, cukor som minul cely a aj tak boli osviezujuce.

6

ideme na to
Hrnčeková bublanina - obrázok 6



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasovalo 29 ľudí (4,4 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • andrea3, 18. júla 2012 o 08:22
    presne podla tohto receptu robím aj ja :)


  • janara, 18. júla 2012 o 09:59
    veľmi starý, dobrý,osvedčený recept, mám ho od maminy, a je základom pre mnohé koláčiky na plech, či do formy, robím z neho aj mufiny...


  • modrykamen, 18. júla 2012 o 10:07
    Jasné,typický mužský recept - lacno, rýchlo a dobre (a nebabriť sa s tým).


  • valeri, 18. júla 2012 o 10:08
    krásny koláč, ovocné sú vždy dobré, máš moju pochvalu aj so starkou :-))


  • gman, 18. júla 2012 o 10:09
    @valeri. dakujem krasne, odovzdam :)


  • afataga, 18. júla 2012 o 10:46
    osvedcena klasika, do tych marhul skus nasypat trochu skorice a cukru


  • stacy77777, 18. júla 2012 o 12:17
    máš 1


  • tonicka53, 18. júla 2012 o 12:38
    a odo mňa aj 1 s hviezdičkami :-)


  • katka82, 18. júla 2012 o 15:12
    ja robím takú istú


  • helca103, 18. júla 2012 o 15:46
    tiež ju poznám našla som recept pred rokmi v jenom časopise a od vtedy ju robím často....aj táto tvoja vypadá veľmi dobre a čerstvé marhule sú k tomu super


  • 3sandra3, 18. júla 2012 o 16:34
    krásne si ho upiekol... vyzerá fakt lákavo


  • marianne69, 18. júla 2012 o 16:35
    stará dobrá klasika,nesklame nikdy:-)


  • marijanka712, 18. júla 2012 o 18:55
    1***** ti dáva skvelo sa ti vydarila a hlavne ste si na nej pochutili robievam ju a viem že nikdy nesklame aké kolvek ovocie dáš dokonca v zime kludne aj kompot... ja zvyknem ešte na to dať mrveničku do tej misky v ktorej som miešala cesto dám 2PL múku hrubu alebo polohrubú,2PL kr.cukor a 1PL maslo/ Heru/ toto sa snažím rozmrviť a povrchu posypať potom to tak chrumka navrchu skús a budeš so sebou ešte viacej spokojný....


  • babina49, 18. júla 2012 o 19:08
    Klobúk dolu,pred tak šikovným mužom,ktorý pečie :-)) máš to úkážkové


  • cica2, 18. júla 2012 o 19:11
    fakt sa ti nádherne vydaril, chválim! :-)


  • medovnicek, 18. júla 2012 o 20:47
    aj ja sa pridávam k už napísaným pochvalám, starká na teba môže byť právom hrdá


  • orchidea, 18. júla 2012 o 21:55
    vďačný recept...bublaninu máš veľmi peknú...


  • huggies, 10. februára 2013 o 18:22
    a to mam dat cely kypriaci prasok?


  • beba999beba, 6. apríla 2013 o 21:36
    odskusane :) vydarilo sa na prvy krat! dakujem


  • danadam, 25. mája 2013 o 15:21
    uz je na stole a je mnamkovy, pouzila som zavarane ovocie :o) Dakujem za krasny recept!


  • lola, 3. júna 2013 o 23:37
    dakujem za recept,je naozaj vyborny,uz som ju robila viackrat,stale dopadne na 1*,ma velky uspech(-: vcera bola ceresnova,pred 5 dnami jahodova,tyzden dozadu jahodova a uz aj s lesnymi plodmi som robila...no parada(-:recept uz viem spamati.....(-:


  • infinity, 10. júna 2013 o 18:01
    idem robit jahodovo třešnový tak jsem zvedavá :-)


  • majlus, 16. júna 2013 o 11:20
    robím akurát s čerešňami, len olej som nahradila maslom auž teraz sa teím...díík


  • bedo666, 16. júna 2013 o 12:36
    akurat je v trube pouzil som zavarane borovky dufam ze bude OK :-)


  • zuzi13, 19. júna 2013 o 17:04
    akurát sa chystám robiť s čerešnami,dakujem za recept


  • myladystan, 22. júna 2013 o 19:25
    ..prave ted jsem to vyzkousela s jahodami......a ...// podusila jsem par kousku jablek s cukrema medem a kapku skorice a dala na polovinu buchty na plech // a hlavne se povedla...diky za recept....


  • lucika, 24. júna 2013 o 12:07
    ja som namiesto mlieka a vanil.cukru použila vanilkové acidko a vôbec som to tým nepokazila :)


  • nazarboncuk, 18. júla 2013 o 19:15
    krásny úvod, krásna bublanina :)


  • mariana33, 18. júla 2013 o 19:28
    presne takto to robievam...:o)


  • katka78, 18. júla 2013 o 21:51
    Mám na bublaninu presne tento recept a je naozaj výborná. Ukladám si ho aj tak do KK do zálohy, ten svoj recept mám na malom ošúchanom papieriku ;) Inak to cesto používam aj na muffiny, alebo bábovku.


  • chatarka, 12. augusta 2013 o 17:52
    práve ma napadla veta spravme si bublaninu a už aj som mrkla na varechu a tento recept sa mi páčil tak idem naň :-)


  • evka81, 25. augusta 2013 o 12:20
    len čo dám malého spať idem vyskúšať, lebo vyzerá fantasticky. :)


  • inez75, 11. novembra 2013 o 17:48
    dnes som dostala chuť na bublaninu,tak som vyskúšala tvoj recept,síce ja ju mám s čučoriedkami,lebo inšie ovocie momentálne nemám...1*...ďakujem za receptík


  • janka11, 7. decembra 2013 o 19:59
    krásna bublanina...aj mne sa takto vydarila :) ďakujem za receptík :)


  • jankaks, 2. marca 2014 o 14:18
    Akurát som dala do rúry, snáď sa podarí... Ja som ju ale robila s bezlepkovou múkou, keďže svokra je celiatička ...


  • lasocka, 19. marca 2014 o 18:49
    dakujem za výborný recept. Presne ako som hladala. Rýchly a jednoduchý..Trošku som improvizovala a namiesto polohrubej múky som dala hrnček špaldovej bielej hladkej a hrnček špaldovej krupice a olej kokosový...hrušky zavárané a kedže som zabudla vanilkový cukor, išiel až na hotový koláč:)...chutil výborne:)


  • svidka, 1. júna 2014 o 08:47
    Veľmi dobrá bublanina... akurát som dala namiesto oleja rozpustené maslo... a naviac jedno vajíčko a za hrsť mletých vlašských orechov... mňam :)


  • berusga32, 1. júna 2014 o 13:40
    Aký veľký je ten hrnček? 2 dcl alebo 2,5 dcl ? Ďakujem


  • gman, 1. júna 2014 o 14:21
    @berusga32 , ja som pouzil taky klasicky ktory je myslim okolo 3dcl. nie je az tak podstatna velkost ako skor zachovat pomer jednotlivych surovin :)


  • nikazamilovana, 22. júna 2014 o 00:06
    Včera som piekla, trochu so sa bála toho, že bielka a žĺtka sa nespraćvajú osobitne, ale nakoniec bola bublanina úplne úžasná :3 použila som čerešne, ananás a mrazené černice a do pár minút bola polovica plechu preč :D


  • seecso, 7. júla 2014 o 01:23
    vyskúšané .... a super


  • martapa, 19. júla 2014 o 13:37
    Už sa pečie dúfam,´dakujem za receptík... :-)


  • sklenka, 27. júla 2014 o 15:37
    Výborný recept, robím ho podobne, len som si upravila pomer mlieka a oleja (2/3+1/3 hrnka)+ 1 a 1/2 hrnka múky-nie je tak vysoká a namiesto marhúľ som rýchlo natrhala maliny a rýbezlé. Vynikajúci na osvieženie v lete.


  • trasko, 18. septembra 2014 o 11:33
    Ja som uz piekla viac krat a stale sa k nemu vraciam....dnes som piekla'co potravinova skrinka dala'......muky posledne pomiesane hladka,polohruba aj hruba....davam vzdy 3 vajka lebo davam vacsi hrncik a ubarila som vanilkovy puding pofrkala nim hore sa a na to cernice z pohara....peciem na 'marha' plech........maly sa vyspi a ideme za apucim do dielne s nim ...je tam sest chlapov tak padne za vlast....kusok odlozim starsiemu synovi a kusok svokre ......ja som 'brojlerovy ' typ....cize na maso takze sa len vytesujem z nich ako 'žerú'......ved viete damy...chlap ma byt vyt....ny a najedeny ...inak je ohen na streche....heh to druhe mame dnes uz za sebou .....zaklincuje to šutaméň ...:-)



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Tlučková vám dá posledný diktát. Na konci vás čaká prekvapenie
- Inzercia -
Naposledy v tomto roku sa môžete vrátiť do virtuálnej triedy, ktorej vládne Zuzana Tlučková. Prísna pedagogička aj v posledných predvianočných dňoch rozčúlená opravuje diktáty.

Čo sme jedli pre 25 rokmi
Pred nedávnom sme si pripomenuli 25. výročie Nežnej revolúcie. Tá priviala zmenu nielen do politiky, ale do každého aspektu nášho života, gastronómiu nevynímajúc.

Jablkový bioperník
Opäť sa začala teplá zima. Príroda trpí a ľudia v poltopánkach sa túlajú lesnými cestičkami.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 52/2014: Silvestrovské menu Silvestrovské menu
Časopis Varecha v sobotu 27. decembra v denníku Pravda.


TOPlist