Hrnčeková bublanina

Autor receptu: gman

hladal som na vareche recept na bublaninu. nakoniec ma "zachranila" osoba najpovolanejsie, moja starka :)

15 minút
príprava
25 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Zacal som tym, ze som vyslahal vajcia s krystalovym cukrom.
  2. polohrubu muku s kypriacim praskom
  3. vsetko ostatne tekute som pomiesal dohromady
  4. a opatrne nalial a premiesal s mukou. prelial z misky na plech, na ktorom som mal silikonovy papier, ale inac by to bola urcite klasika potriet olejom/maslom a vysypat mukou.
  5. poukladal vykostkovane marhule. mudrost starych materi: marhule supkou dolu a ked su kysle, vydatne posypat vanilkovym cukrom. moje marhule boli fajn, cukor som minul cely a aj tak boli osviezujuce.
  6. ideme na to