Hríbová nátierka fotorecept

rennatte - fotkarennatte, 10. septembra 2013
Hríbová nátierka (fotorecept)
Foto: rennatte

Najlepšia je z čerstvých hríbov

10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

350 g
1 ks
2 strúčiky
2 ks
 (alebo maslo)




Postup

  1. 1

    Očistené a umyté hríby nakrájame na kocky

    Hríbová nátierka (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    na oleji osmažíme na kocky nakrájanú cibuľu a pridáme nakrájané hríby, podusíme vo vlastnej šťave asi 10 minút

    Hríbová nátierka (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    potom pridáme na plátky nakrájaný cesnak, rascu a osolíme, dusíme ďalších 10 minút, odstavíme a necháme vychladnúť

    Hríbová nátierka (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    vajíčka postrúhame na jemno, vychladnuté hríby premixujeme ponorným mixérom, iba prebehneme, netreba mixovať na kašu, aby nám ostali aj malé kúsky, pridáme vajíčka, premiešame a dochutíme soľou alebo vňaťou

    Hríbová nátierka (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    podávame s čerstvým chlebom a zeleninou

    Hríbová nátierka (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

archaa
mňam, skúsim niekedy šampiňónovú, hríby sú u nás nedostatkové :D
mariamka
parada, a hribiky su krasne, uz len dufat ze aj u nas porastu, ked naprsi ..
eviana
Joooj... krása, veru hneď by som si dala, hríby milujem a táto nátierka musí byť famózna... už len k hríbom sa dostať a idem do toho :) 5*
enss
Včera som sa nechala inšpirovať, akurát som pomazánku doobedovala, odorúčam, je výborná.
tetuska
skúste aj klasickú praženicu s hubami a ešte do horúcej treba vmiešať liptovskú bryndzu, vynikajúce... len oblízať prsty...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia