Hríbová nátierka (fotorecept)

Autor receptu: rennatte

Najlepšia je z čerstvých hríbov

10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Očistené a umyté hríby nakrájame na kocky
  2. na oleji osmažíme na kocky nakrájanú cibuľu a pridáme nakrájané hríby, podusíme vo vlastnej šťave asi 10 minút
  3. potom pridáme na plátky nakrájaný cesnak, rascu a osolíme, dusíme ďalších 10 minút, odstavíme a necháme vychladnúť
  4. vajíčka postrúhame na jemno, vychladnuté hríby premixujeme ponorným mixérom, iba prebehneme, netreba mixovať na kašu, aby nám ostali aj malé kúsky, pridáme vajíčka, premiešame a dochutíme soľou alebo vňaťou
  5. podávame s čerstvým chlebom a zeleninou