Hrianky
Foto: stefanm

Z môjho seriálu: "ako sme začínali".

5 minút
príprava
5 minút
tepelná úprava

Suroviny





Postup

  1. 1

    Krajce chleba opečieme na rozohriatej platni alebo na suchej panvici alebo v hriankovači,potrieme cesnakom a maslom,osolíme a podávame s čajom.Dávame si veľký pozor aby sme hrianky nekonzumovali 30 sek,pred koncom futbalového zápasu slovenského mužstva lebo nám zabehne a udusíme sa!!!!

Diskusia k receptu

sjuz
ja mám najradšj hrianky s masťou a cesnakom:)
viera1
Ako deti sme si ich robili s lekvárom a chutilo...
1956
výborné sú potreté cesnako, syrokrémom a paprikovou pikantnou pomazánkou...
1365_1270586392 - profilový obrázok
esi
esi
keď je hlad, aj same / holé/ hrianky sú dobré
sovka62
Veľmi dobre, že si sem dal recept. Treba vedieť, ako sa čo robí. Bude to znieť neuveriteľne, ale naši priatelia, manželský pár, sa v začiatkoch svojho manželstva (keď jeden deň bola na večeru praženica, druhý deň párky a tretí hrianky) vedeli kvôli hriankam pohádať do krvi. Sporným bodom bolo, či sa hrianky najprv natrú cesnakom a potom solia, alebo naopak. Každý mal svoju pravdu, svoju tvrdú hlavu a kvôli tomto sporu boli schopní nehovoriť spolu dva týždne.
chorvatka
Hrianky pre 10 hladosov z jedného vajicka : Tvrdy chlieb na krajat tak, aby ste sa neporanili, je to lepsie bez krvi. Jedno jediné vajicko, co Vam zostalo na policke v ubytovni, opatrne rozklepnete do hrnceka a usilovne habarkujete vidlickou;rozohrejete panvicu, na ktorej zostala bravcova mast zo vcerajsich hodov na internate, poukladate a orestujete chlieb. Cesnak samozrejme nikto so spolubyvajucich nema, akurat je sol v solnicke z jedalne. Chlebik zosypete na tanier, na panvicku rozlejete rozhabarkované vajicko a rychlo nan poukladate aspon 10 krajcov uhrianceného chleba. Ak Boh da, tak ten chlebik nasaje vajecnu hmotu a zmakne a 10 hladosov sa nan vrhne. Také mam spomienky z internatu spred 40 rokov v Prahe na Strahove. Nikomu sme vtedy nemuseli zelat dobru chut a chutilo vsetkym : Vietnamcom, Egyptanom, Brazilcanom, Bulharom i Grekom.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia