Hrášková krémová polievka (fotorecept)

Autor receptu: zuzickaaa1

8
porcií
15 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Hrášok očistíme a umyjeme.
  2. Nakrájame si cibuľku nadrobno. V hrnci, v ktorom budeme variť polievku, necháme rozohriať olivový olej a opražíme cibuľku. Odstavíme z ohňa, podľa odhadu pridáme červenú papriku a dobre premiešame.
  3. Zalejeme vodou, pridáme hrášok a korenie. Necháme variť.
  4. Cca 10min. pred dovarením prídáme očistené a postrúhané zemiaky.Ak máme radi cesnak, môžeme pridať dva roztlačené strúčiky.
  5. Keď už máme hrášok riadne prevarený a aj zemiaky mäkké, tak do polievky pridáme smotanu a necháme prejsť varom. Ak sa nám zdá veľmi riedka, môžeme zahustiť špaldovou múkou.
  6. Ponorným mixérom polievku rozmixujeme, a prípade potreby ešte dochutíme a môžeme podávať.
  7. My máme radi k tejto polievke ešte aj krupicové guľky. Vyrobíme ich tak, že si zmiešame vajce, krupicu a soľ. Všetko to dobre rozmiešame a pomocou dvoch lyžičiek dávame do hrnca s vodou na prevarenie. Dobrú chuť:)