Hrášková krémová polievka (fotorecept)
Autor receptu: zuzickaaa1
8 porcií |
15 minút príprava |
30 minút tepelná úprava |
Postup
- Hrášok očistíme a umyjeme.
- Nakrájame si cibuľku nadrobno. V hrnci, v ktorom budeme variť polievku, necháme rozohriať olivový olej a opražíme cibuľku. Odstavíme z ohňa, podľa odhadu pridáme červenú papriku a dobre premiešame.
- Zalejeme vodou, pridáme hrášok a korenie. Necháme variť.
- Cca 10min. pred dovarením prídáme očistené a postrúhané zemiaky.Ak máme radi cesnak, môžeme pridať dva roztlačené strúčiky.
- Keď už máme hrášok riadne prevarený a aj zemiaky mäkké, tak do polievky pridáme smotanu a necháme prejsť varom. Ak sa nám zdá veľmi riedka, môžeme zahustiť špaldovou múkou.
- Ponorným mixérom polievku rozmixujeme, a prípade potreby ešte dochutíme a môžeme podávať.
- My máme radi k tejto polievke ešte aj krupicové guľky. Vyrobíme ich tak, že si zmiešame vajce, krupicu a soľ. Všetko to dobre rozmiešame a pomocou dvoch lyžičiek dávame do hrnca s vodou na prevarenie.
Dobrú chuť:)