Hranolčeky
Hranolčeky s čerstvými bylinkami a cesnakovým dipom
Autor receptu: redakcia
6 porcií |
20 (+ odstátie) minút príprava |
7 minút tepelná úprava |
Postup- Zemiaky ošúpeme a nakrájame na hranolčeky hrubé asi 1 cm. Nasypeme do misy so studenou vodou a prepláchneme, opakujeme ešte dvakrát, aby sme zemiaky zbavili škrobu.
- Najemno nasekané bylinky zmiešame s olivovým olejom.
- Dip: Ošúpaný cesnak nakrájame na jemné plátky a zmiešame s majonézou a s jogurtom. Pridáme mleté čierne korenie a dochutíme soľou.
- Hranolčeky scedíme a presypeme na utierku, necháme oschnúť. Na panvici alebo vo fritéze rozpálime hrubšiu vrstvu oleja a hranolčeky
v ňom dozlatista vypražíme. Ochutíme soľou a premiešame s bylinkami v oleji. Hranolčeky ihneď podávame s cesnakovým dipom.
|