Hrachove rebrá (fotorecept)
Autor receptu: kimlo
Tento recept mám od kamaráta Hracha, preto ten názov. V nedeľu som ho robil prvý krát, na oslave, výsledok bolo neskutočne chutné, mäkkučké, šťavnaté, na jazyku sa rozplývajúce mäsko... všetci si prsty oblizovali, vraj takú dobrotu ešte nejedli... :-)
8 porcií |
30 minút príprava |
100 minút na 180 °C |
Postup
- Mäso umyjeme a narežeme podľa rebier, prípadne presekneme na požadovanú veľkosť a jemno nasolíme ...
- Zo zmesi korenín, pomletého cesnaku a oleja vymiešame kašu.
- Touto kašou dobre potrieme kúsky mäsa a dáme do chladničky na 1-2 dni.
- Pečieme na troške oleja, podliate vodou pri 180ºC, asi 100 minút, priebežne podlievame výpekom a vodou. Pred dopečením potrieme zmesou medu, kečupu a chilli a dopečieme dozlatista.
Podávame s chlebom, horčicou, chrenom a zaváranými baraními rohmi.