Hrachove rebrá (fotorecept)

Autor receptu: kimlo

Tento recept mám od kamaráta Hracha, preto ten názov. V nedeľu som ho robil prvý krát, na oslave, výsledok bolo neskutočne chutné, mäkkučké, šťavnaté, na jazyku sa rozplývajúce mäsko... všetci si prsty oblizovali, vraj takú dobrotu ešte nejedli... :-)

8
porcií
30 minút
príprava
100 minút
na 180 °C

Postup

  1. Mäso umyjeme a narežeme podľa rebier, prípadne presekneme na požadovanú veľkosť a jemno nasolíme ...
  2. Zo zmesi korenín, pomletého cesnaku a oleja vymiešame kašu.
  3. Touto kašou dobre potrieme kúsky mäsa a dáme do chladničky na 1-2 dni.
  4. Pečieme na troške oleja, podliate vodou pri 180ºC, asi 100 minút, priebežne podlievame výpekom a vodou. Pred dopečením potrieme zmesou medu, kečupu a chilli a dopečieme dozlatista. Podávame s chlebom, horčicou, chrenom a zaváranými baraními rohmi.