Hrachová polievka

Hrachová polievka
Foto: renka73
renka73Renka73, recept pridal: 19. októbra 2012 12:12Ďalšie jeho recepty

Suroviny


Postup prípravy receptu

1

Do hrnca dáme hrach,korenia,cibuľu,bobkový list,soľ,prilejeme 500 ml vody a varíme 20 minút.Kto chce hrach tvrdší tak 15 minút.

2

Pridáme pokrájané zemiaky,párku,cesnak,500 ml vody a povaríme asi 10 minút.

3

Zatiaľ si pripravíme zápražku z 2 lyžíc oleja a 1 1/2 lyžice múky.Dáme do polievky,necháme prevrieť a odstavíme.Dochutíme vegetou,trošku maggi,majoránkou a podávame



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • turistka, 19. októbra 2012 o 13:31
    @Renka73 , hrachová polievka býva i na našom stole, len nedávam bobkový list, pri najbližšom varení prihodím :-)


  • renka73, 19. októbra 2012 o 13:58
    :) moje dievčatá ju majú najradšej....Prihoď neboj je to dobré :)


  • plk, 19. októbra 2012 o 19:59
    turistka - bobkovy list a cesnak do hrachovej, to je ako pest na oko :-). To tam byt musi. Aspon u nas. Ja ale nedavam maggi, vegetu a parky (nic z toho doma nemam a ani nejem) a hrach namacam aspon cez noc. Ale kazdy ma ine chute.
    Inac - vdaka renke za "klasicky" recept. Dnesne decka uz taketo nepoznaju, treba pripominat.


  • garanco, 22. októbra 2012 o 18:33
    Takúto hrachovú si pamätám z detstva, ale dnes mi lepšie chutí, aj našim vnučkám táto - » varecha.pravda.sk/recepty/hrachova-polievka-s-pastrnakom-...

    namiesto paštrnáku dcéra dáva mrkvu, možno ju tiež raz vyskúšaš:-))



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Šéfkuchár Ami El Gani: Môj sen je vlastná michelinovská reštaurácia
O tom, že gastronómia nemusí byť nudná, nás presvedčil Ami El Gani, šéfkuchár Holiday Inn Trnava, ktorý so svojim kreatívnym kuchárskym umením prináša nové trendy na slovenskú kulinársku scénu.

Ragú na horčici
Dnes si v Modre na barónku Megyesiovú už nikto nespomenie. Hádam len národný umelec Náco Bizmayer, ktorý u nej ako mladík prebýval.

Šéfkuchár Jozef Riska: Hľadáme chute a vône starého Prešporka
Na zorganizovanie úvodného večera Zimného festivalu jedla sa tento rok podujala známa bratislavská reštaurácia Zylinder. Jej šéfkuchár Jozef Riska nám predstavil, akú kuchyňu v Zylindri ponúkajú.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 6/2015: Mäsový stôl Mäsový stôl
Časopis Varecha v piatok 6. februára v denníku Pravda.


TOPlist