Hovädzie v miske (fotorecept)

Autor receptu: svedka

3
porcie

Suroviny

Postup

  1. Maso si nakrajame na kocky a na troche oleja sprudka oprazime-odlozime. Do druhej nadoby si na rozpalenom oleji zacnem smazit nadrobno nakrajanu cibulu a nasekany cesnak. Uberieme z teploty a prazime minimalne 15 minut, aby cibulka chytila hnedasty odtien a sladsiu chut. Pridame mrkvu nakrajanu na drobne kococky a poprasime mierne paprikou. Pridame do zmesi maso a zalejeme vyvarom/vodou (extremisti bujonom) :D .Nechame pobublavat na najslabsom ,,plameni´´ zakryte-aspon hodinku a pol.Potom zbadame,ze zmes nam mierne zhustla.supneme tam ribezlovy dzus/vino.Zakryjeme a nechame opat pomalicky bublat dalsiu hodinku.Nakoniec pridame tymian,korenie a dosolime podla toho,ci sme pouzili slany vyvar alebo len vodu...logicky :). Mame hotovo, oprobujeme masko-malo by byt skoro ako masielko:D. Ak je ako zuvacka, nechame si zajst chut, nechame si dalej bublat a ideme si pripravit nase misky.
  2. Vacsie zemiaky v supke su uvarime. Nechame vychladnut, prekrojime na polovice. Lyzickou vydlabeme vnutro-vnutro odlozime na dalsie pouzitie. Polovicky rozlozime na plech vystlanym papierom na pecenie.poprskame olejom a posolime hrubozrnnou, najlepsie udenou solou.Takto:
  3. Ruru zapneme, nastelujeme 220 stupnov. Zemiaky si na plechu otocime a opakujeme: olej, sol. Takto, aha:
  4. Asi po polhodine pecenia sa z nich stanu paradne misky. Extra chrumkave a extra chutne. No vsak vidite:
  5. Do omacky s masom prihodime za hrst pomackanych zemiakov, ktore sme vydlabali, inak netreba zahustovat...a hotovo, maso s omackou nalozime do zemiakovych misiek a mlsame. Do takychto zemiakov sa hodi hocico, povolte uzdu vasej fantazii...dobru chut :)