Hovadzie Stroganoff
Autor receptu: 2010
Podla kucharskej biblie Larousse si narok robi sefkuchar Charles Briere ktory pracoval v St. Petersburgu a publikoval recept v L Art Culinaire v 1891.
Lenze v roku 1861 jedna Elena Molokovecova vo svojej kucharskej knizke: Елена Ивановна Молоховец – Подарок молодым хозяйкам (1861) ma recept cislo 635. (govjadina po-strogonovski, s gorchitseju)?Takze toto je snaha o povodny jednoduchy recept.
20 minut minút príprava |
15 minút tepelná úprava |
Postup
- Hovadziu svieckovu nakrajame na male kocky a posypeme cerstvo mletym novym korenim a trochou soli a dame marinovat minimalne 2 hodiny pred podavanim.
- Na panvici si roztopime lyzicu masla a pridame lyzicu muky a spravime svetlu zaprazku ktoru riedime pridavanim kvalitneho domaceho vyvaru.Nakoniec vmiesame pol lyzice horcice a ochutime ciernym korenim,.( Podla povodneho receptu scedime omacku ).
Odlozime na stranu.
- Na masle rychlo oprazime namarinovanu svieckovu ( najlepsie na varky ), a odlozime na stranu.
Tesne pred servirovanim vmiesame dve lyzice cerstvej kyslej smotany , pridame oprazene hovadzie a prehrejeme.