Hovadzie Stroganoff

Autor receptu: 2010

Podla kucharskej biblie Larousse si narok robi sefkuchar Charles Briere ktory pracoval v St. Petersburgu a publikoval recept v L Art Culinaire v 1891. Lenze v roku 1861 jedna Elena Molokovecova vo svojej kucharskej knizke: Елена Ивановна Молоховец – Подарок молодым хозяйкам (1861) ma recept cislo 635. (govjadina po-strogonovski, s gorchitseju)?Takze toto je snaha o povodny jednoduchy recept.

20 minut minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Hovadziu svieckovu nakrajame na male kocky a posypeme cerstvo mletym novym korenim a trochou soli a dame marinovat minimalne 2 hodiny pred podavanim.
  2. Na panvici si roztopime lyzicu masla a pridame lyzicu muky a spravime svetlu zaprazku ktoru riedime pridavanim kvalitneho domaceho vyvaru.Nakoniec vmiesame pol lyzice horcice a ochutime ciernym korenim,.( Podla povodneho receptu scedime omacku ). Odlozime na stranu.
  3. Na masle rychlo oprazime namarinovanu svieckovu ( najlepsie na varky ), a odlozime na stranu. Tesne pred servirovanim vmiesame dve lyzice cerstvej kyslej smotany , pridame oprazene hovadzie a prehrejeme.