Hovädzie plátky po sicílsky na pomarančovo-grapefruitovom šaláte
Autor receptu: frezia
Co su pre nas jablka,pre sicilcanov su pomarance. Pomarance a grapefruity pripravuju na rozne sposoby. Kedze sa najviac pouzivaju v surovom stave,su bohate na vitamin C. Citrusove ovocie a hlavne grapefruit znizuju cholesterol a spaluju tuky.
2 porcie |
30 minút príprava |
3 minút tepelná úprava |
Postup
- Kozu z pomarancov a grapefruitu poriadne obrezat,potom ich pokrajat asi na polcentimetrove platky. Poukladat na väcsi tanier,najskor grapefruit,na to pomarance. Osolit a okorenit. Ocistenu cervenu cibulu pokrajame na platky a polozime na pomarance. Fenikel pokrajame na jemne platky,alebo kocky a polozime na cibulu.
- Vytlacenu stavu z citrona zmiesame so solou,korenim a olivovym olejom. Zmesou polejeme pripravene platky citr.ovocia,feniklu a cibule.
Pistacie nahrubo posekame kratko na suchej panvici orestujeme a posypeme nimi pripraveny salat.
Nechame posobit asi 20 minut.
Potom to rozdelime na 2 taniere.
- Hovädzie platky naklepeme. Olivovy olej na panvici rozpalime a platky z kazdej strany okolo jednej minuty oprazime.
- Oprazene platky posolime,okorenime.
- Potom ich poukladame na pripraveny salat.
Tentoraz som na toto jedlo pouzila hovädzie mäso,ale robila som ho uz aj z bravcovej panenky a telacinky.