Hovädzie mäso

Hovädzie na hubách s basmati ryžou

Autor receptu: ryzasos

Worcesterská omáčka je skvelým základom marinády pre hovädzie mäso, ktoré dopĺňajú hríby a príjemná a ľahká basmati ryža.

2
porcie
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. V hrnci rozohrejte 1 PL oleja a opražte na ňom nakrájanú šalotku. Pridajte nasekaný cesnak a smažte 2 minúty.
  2. Do panvice pridajte ešte trochu oleja a na pásiky nakrájané hovädzie mäso, restujte 3 - 5 minút. Potom pridajte nakrájané šampiňóny spolu s údenou paprikou a vodou.
  3. Medzitým si uvarte ryžu SOS Basmati podľa návodu na obale.
  4. Do panvice s hovädzím mäsom pridajte worcesterskú omáčku, hovädzí bujón a bobkový list.
  5. Dochuťte soľou a čiernym korením, povarte ešte 5 minút a podávajte s ryžou, ktorú môžete posypať s čili vločkami.