Hovädzie na chrenovej omáčke

Autor receptu: majka231

Suroviny

Postup

  1. Mäso zviažeme niťou,aby nestratilo pri opekaní tvar a potrieme ho zmesou,ktorú si pripravíme z cesnaku,1 PL oleja a korením.Opekáme ho na panvici zo všetých strán asi 5 minút.Dáme ho vychladiť a potom odstránimme niť.Lístkové cesto si vyvaľkáme do obdĺžnika veľkosti asi 40x40 cm,mäso potrieme paštétou a zabalíme do cesta.Okraje potrieme vajcom,aby sa spoje nerozišli,balíček položíme na plech,potrieme vajcom a v predhriatej rúre.Pečieme 25-30 minút.Potom si pripravíme omáčku zmiešaním smotany s chranom a pažítkou.Trochu vychladnuté upečené mäso v ceste nakrájame na plátky a každú porciu polejeme omáčkou.