Hovädzie medailóinky na hrášku (fotorecept)
Autor receptu: izabella929
Na dnešný obed som pripravila hovädzie mäso na hrášku...pri príprave som použila aj
kečup, ktorý dodal výbornú chuť v spojení s hráškom...
4 porcie |
20 minút príprava |
50 minút tepelná úprava |
Postup
- Hovädzie mäso som umyla, osušila a pokrájala na menšie plátky...
- posypala hladkou múkou z oboch strán...
- na panvicu som dala 1 lyž. bravčovej masti roztopiť...medailónky som opiekla z oboch strán..
- do hlbšej panvice som vyliala výpek, pokrájala do neho cibuľu, orestovala a pridala som opečené mäso...posypala rascou,červenou mletou paprikou, kečupom..
- podliala malým množstvom vody a dusila do mäkka....pridala som soľ, mleté čierne korenie...vodu som dolievala vždy v malom množstve...mäso sa dusulo 50 min..
- už do hotového som pridala sterilizovaný hrášok a nechala prejsť varom....hrášok je mäkký, nepotrebuje už variť..
- pokiaľ sa mäsko dusilo, pripravila som si ryžu.. hotové jedlo som naložila na taniere, ozdobila hlávkovým šalátom,cibuľovou vňaťkou a paradajkou...prejem vám dobrú chuť...)