Dusené hovädzie mäso
Hovädzie kocky na čiernom pive (fotorecept)
Autor receptu: izabella929
Nedeľný obed z hovädzieho mäsa so zeleninou a s čiernym pivom.
4 porcie |
70 minút príprava |
65 minút tepelná úprava |
Postup
- Hovädzie mäso som umyla, osušila a nakrájala na väčšie kocky.
- Pripravila som si zeleninu, ktorú som ošúpala, umyla a nakrájala na kocky. Cibuľu som nakrájala na väčšie kusy.
- Slaninu som nakrájala na malé kocky, opiekla na panvici, pridala som mäso a opiekla som ho na tuku zo všetkých strán.
- Pridala som cibuľu so zeleninou a spolu som všetko chvíľu podusila.
- Pridala som kečup, soľ, korenie, rascu, bobkový list, nové korenie.
- Všetko som zaliala pivom a pod pokrievkou dusila do mäkka. Počas dusenia som mäso podlievala pivom.
- Keď bolo mäso mäkké, zmiešala som vo vode kukuričný škrob a pridala som k mäsu.
- Hotový obed som podávala s domácou knedľou.
Prajem vám dobrú chuť.