Dusené hovädzie mäso

Hovädzia roštenka s vínom na suchohríboch (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

Dnešný sviatočný obed.

3
porcie
10 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Pred nedávnom som dostala domácu hovädzinu. Bola tam aj krásna roštenka. Dnes som z nej urobila výborný obed.
  2. Nakrájala som ju na tenšie plátky a vyklepala.
  3. Na panvicu som dala rozohriať masť a mäsom som opiekla z oboch strán.
  4. Opečené mäsom som vyložila do misy. Do výpeku som nakrájala cibuľu a cesnak a opiekla do ružova. Pridala som štipku červenej mletej papriky a iba troškou vody podliala, aby paprika nezhorkla. Základ pre mäso som nechala chvíľku povariť, aby sa chute spojili.
  5. Do tohto základu som vložila mäso. Pridala som lyžicu kečupu, osolila, okorenila, pridala štipku rasce a bobkové listy. Podliala som vínom. Dusila som pod pokrievkou na miernom plameni. Počas dusenia som podlievala iba malým množstvom vody.
  6. Pripravila som si hríby. Zaliala som ich teplou vodou.
  7. Mäso sa dusilo 50 min. keď bolo mäkké, pridala som k nemu hríby i s vodou v ktorej sa máčali. Posypala som šťavu hrubou múkou. Nepožívam na zahustenie hladkú múku. Takto iba posypem jedlo a zahustí sa, počas pomalého dusenia. Ešte som všetko spolu na veľmi slabom plameni nechala povariť 10 min.
  8. Hotové jedlo. Pokiaľ sa mäso dusilo, pripravila som si prílohu ryžu.
  9. Hotové jedlo som naložila na taniere. Prajem vám dobrú chuť.
  10. Ešte jedna foto na tečenie sliniek.Dostala som balík so zabíjačkovinami.