Dusené hovädzie mäso
Hovädzia nožina na marináde (fotorecept)
Autor receptu: pilcik
Tento recept som urobil náhodne. Ostala mi marináda na domáci kurací kebab od
@Cesminaz. Pretože som mal pripravenú hovädziu
nožinu do pomalého hrnca, tak som marinádu rozriedil vývarom a nechal to v nej
robiť. No a výsledok - tak chutnú hovädzinu som dávno
nemal.
6-8 porcií |
20 minút príprava |
490 minút na 90-95 °C |
Postup
- Mäso očistíme od veľkých blán a nakrájame na väčšie kúsky. Z orezov uvaríme vývar, ktorí necháme vychladnúť.
- Cibuľu pokrájame na malé kúsky ako sa dá. Cesnak posekáme na drobno. Všetky ingrediencie spolu zmiešame aj s vývarom. Šampiňóny necháme na záver.
- V pomalom hrnci mäso zalejeme marinádou a zapneme na Low (to je 90 °C - 95 °C). Čas nastavíme na 7 hodín.
- Asi tak po 6,5 hodine pridáme šampiňóny. Kto má rád, no nemusia sa tam dať. Neskutočne dobré to vonia nielen otvorené.
- Ja som k tomu urobil cestovinu. Prílohu si zvoľte podľa chutí. Naukladáme na tanier a hotovo. Ta marináda takú ohromnú chuť tomu dala, že som bol sám prekvapený. Zároveň týmto ďakujem @Cesminaz, tá ma nechtiac k tomu naviedla.