Dusená hovädzina
Hovädzí valček v horčicovej omáčke (fotorecept)
Autor receptu: stanci11
Zase raz ja a hovädzí valček, čo už, je to krásny kúsok planého mäsa to sa priam pýta
na tanier :) V trošku inej úprave než
naposledy, a to v pikantnej horčicovej omáčke prevoňanej tymianom. Tak som zvedavá, čo poviete :) Pre uľahčenie práce sa zase činil tlakový
hrniec - sme už zohraná dvojka!
2 porcie |
60 minút tepelná úprava |
Postup
- Deň vopred som si pripravila mäso - našpikovala cesnakom a naložila do horčicovej marinády - tú som urobila len vymiešaním horčíc s trochou repkového oleja, mletým čierným korením a s čerstvým natrhaným tymianom.
- Na druhý deň som si nakrájala cibuľku na hrubšie plátky a orestovala na výpeku z mäsa (ten mám vždy nachystaný v mraziaku, a aha ako sa hodil).
- Keď sa začala cibuľka farbiť, pridala som na polovicu panvice naložené mäso v celku a zo všetkých strán som ho rýchlo opiekla.
- Vyslovene len aby sa zatiahlo.
- Obsah panvice som presunula do tlakového hrnca, podliala vývarom, osolila a od natlakovania som to nechala pomaličky variť 50 minút.
- Po otvorení hrnca bola šťava krásne zredukovaná.
- Toš som mäsko vybrala bokom, a zo štavy som precedila hrubší obsah do mixéra. Vymixovala som to najskôr zvlášť a až potom som zamiešala asi 1 PL vody, v ktorej sa mäso dusilo na zriedenie omáčky.
- A servírovanie? Jednoduché karfiolové pyré z pomaly duseného karfiolu, do mäkka udusené mäso a k tomu voňavá omáčka s výraznou chuťou... Žiadna smotana, žiadne zemiaky, proste taká ľahšia večera ;) A väčšinu času za vás pracuje tlakový hrniec. To by celkom šlo, nie?