Hovädzí šalát s pečenou cviklou
Autor receptu: gman
toto jedlo som tak nejako dal dohromady, ked som bol u mojej sestry na thanksgiving
2 porcie |
50 minút príprava |
40 minút na 180 °C |
Postup
- nakolko mame styri male cvikle, odtrhneme si styri kusy alobalu. na spodok nalejeme trochu olivoveho oleja, cviklu posolime, pokorenime a dame piect na 180stupnov, 40min
- potom si sprudka nasucho opecieme steak, v zavislosti od hrubky tak 1-3min maximalne z kazdej strany, vlozime do rury k cvikle a pecieme 30min max a nechame 10min odpocivat na teplom mieste
- medzitym si pripravime vingrette. 1diel citronovej stavy, 4diely olivoveho oleja, trosku horcie, sol, cierne korenie. vsekto zmiesame
- ked si stek odpocnienie, nakrajame ho na tenke platky, poukladame na salat, pokvapame vinegrette, posypeme parezanom (najlepsie na hobliny), oblozime cviklou a podavame.
- DOBRU CHUT