Hovädzí šalát s pečenou cviklou

Autor receptu: gman

toto jedlo som tak nejako dal dohromady, ked som bol u mojej sestry na thanksgiving

2
porcie
50 minút
príprava
40 minút
na 180 °C

Postup

  1. nakolko mame styri male cvikle, odtrhneme si styri kusy alobalu. na spodok nalejeme trochu olivoveho oleja, cviklu posolime, pokorenime a dame piect na 180stupnov, 40min
  2. potom si sprudka nasucho opecieme steak, v zavislosti od hrubky tak 1-3min maximalne z kazdej strany, vlozime do rury k cvikle a pecieme 30min max a nechame 10min odpocivat na teplom mieste
  3. medzitym si pripravime vingrette. 1diel citronovej stavy, 4diely olivoveho oleja, trosku horcie, sol, cierne korenie. vsekto zmiesame
  4. ked si stek odpocnienie, nakrajame ho na tenke platky, poukladame na salat, pokvapame vinegrette, posypeme parezanom (najlepsie na hobliny), oblozime cviklou a podavame.
  5. DOBRU CHUT