Hovädzí hamburger plnený plesňovým syrom
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
35 minút príprava |
15 minút tepelná úprava |
Postup- Hovädzie mäso zomelieme spolu s cesnakom a cibuľou, osolíme, okoreníme, pridáme worcesterskú omáčku. Navlhčenými rukami vytvarujeme guľky, do stredu ktorých dáme Hermelín nakrájaný na kocky. Mäso dáme do chladničky odležať.
- Grilovací rošt potrieme olejom, poukladáme naň mäso, ktoré pečieme sedem minút. Žemle rozkrojíme, natrieme ich maslom a upečieme dochrumkava.
- Hotové hamburgery dáme do žemle, pridáme grilované paradajky. Môžeme použiť aj inú zeleninu. Prelejeme kôprovým dresingom, ktorý pripravíme zmiešaním smotany s kôprom, medom, citrónovou šťavou a soľou.
|