Hovädzí guľáš
Autor receptu: thedrunkchef
Je to klasika, ktorú už robil snáď každý. Ale koľko ľudí, toľko chutí. Ja svoj robím v rúre.
15 minút príprava |
140 minút tepelná úprava |
Postup
- Cibuľu (väčšie množstvo, tak 1:1 s mäsom, tá nám guľáš pekne zahustí) a mäso (na guľáš je najlepšia kližka) nakrájame na kocky.
- V rozpálenom tuku pár sekúnd porestujeme kmín (to už je jedno či celý alebo mletý, on tak stratí svoju až príliš výraznú chuť), pridáme cibuľu, ktorú orestujeme do sklovita. Potom pridáme nakrájané mäso a necháme zatiahnuť.
- Keď máme mäso zatiahnuté začneme dochucovať. Prelisujeme cesnak, pridáme paradajkový pretlak, čierne korenie, soľ a mletú papriku, ktorou nešetríme. Zamiešame a chvíľu ešte restujeme.
- Zalejeme vodou, premiešame, prihodíme chilli papričky (podľa chuti) a necháme zovrieť.
- Keď nám guľáš zovrel, prelejeme ho do pekáča, ktorý prikryjeme a vložíme do predohriatej rúry cca na 2 hodiny. Priebežne miešame a kontrolujeme. Podávame s knedlíkom, alebo cestovinou.