Hovädzí guláš s hubami (fotorecept)
Autor receptu: zuzka193
Máte doma košík plný húb a neviete čo s ním.? Tu je jeden recept. Ja som v ňom síce použila šampiňóny, ale ideálne to bude s dubákmi, alebo inými lesnými hubami.
8 porcií |
15 minút príprava |
75 minút tepelná úprava |
Postup
- Cibuľu ošúpeme, pokrájame na jemno a osmažíme na oleji.
- Poprášime mletou paprikou.
- Pridáme hovädzie mäso nakrájané na kocky,osolíme, okoreníme, ochutíme rascou. Pridáme pretlačený cesnak. Korenie a cesnak dávame podľa chuti, každý má rád inú intenzitu korenia, tak som nezadávala množstvo.
- Mäso dusíme prikryté pod pokrievkou takmer domäkka. Potom zvýšime plameň a šťavu vydusíme do tuku.
- Mäso poprášime kukuričným škrobom, za stáleho miešania orestujeme a podlejeme vývarom z hovädzieho bujónu, asi 1 liter. (Bujón používam NATUR od Vitany, ktorý môžu aj celiatici). Mäso podlievam aj červeným vínom, asi 0,5 ml (víno nemusí byť).
- Pridáme nakrájané huby.
- Prilejeme paradajkový pretlak. Premiešame a guláš povaríme pokiaľ nezmäknú huby. Guláš podávame s knedľou, alebo cestovinami.