Foto: alexdidi
Recept trochu náročný na prípravu, ale kto obľubuje maďarskú kuchyňu, neoľutuje tú námahu. Výsledok je neskutočne dobrý. Lahodné, šťavnaté, mierne pikantné mäsové palacinky......
porcie
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Pripravíme si palacinky obvyklým spôsobom. Ja som potrebovala 400ml mlieka, 2 vajíčka, štipku soli, 50ml oleja a 10PL hladkej múky. Vyšľaháme cestíčko, necháme odpočívať 30 minút a potom upečieme 8 väčších palaciniek.
-
2
Cibule pokrájame nadrobno, máso na kocky. Na olivovom oleji orestujeme cibuľu, pridáme mäso, všetky ostatné prísady a spolu prudko opečieme, kým mäso nezbelie.
-
3
Zalejeme horúcou vodou, aby mäso bolo prikryté a dusíme 45 minút.
-
4
Potom mäso scedíme a necháme trochu vychladnúť. precedený výpek si odložíme.
-
5
Scedené mäso pomelieme.
-
6
Zomleté mäso premiešame s časťou výpeku a máme plnku.
-
7
Mäsovou náplňou potierame a stáčame palacinky.
-
8
Stočené palacinky ukladáme do zapekacej misy.
-
9
Kyslú smotanu rozhabarkujeme s múkou, pridáme ešte podľa chuti štipľavú papriku, vlejeme do výpeku...
-
10
....a vymiešame na hladkú omáčku.
-
11
Palacinky v zapekacej mise zalejeme omáčkou.
-
12
Dáme zapiecť do vyhriatej rúry.
Diskusia k receptu