Hortobagy palacinky (fotorecept)
Autor receptu: alexdidi
Recept trochu náročný na prípravu, ale kto obľubuje maďarskú kuchyňu, neoľutuje tú námahu. Výsledok je neskutočne dobrý. Lahodné, šťavnaté, mierne pikantné mäsové palacinky......
4 porcie |
60 minút príprava |
30 minút na 180 °C |
Postup
- Pripravíme si palacinky obvyklým spôsobom. Ja som potrebovala 400ml mlieka, 2 vajíčka, štipku soli, 50ml oleja a 10PL hladkej múky. Vyšľaháme cestíčko, necháme odpočívať 30 minút a potom upečieme 8 väčších palaciniek.
- Cibule pokrájame nadrobno, máso na kocky. Na olivovom oleji orestujeme cibuľu, pridáme mäso, všetky ostatné prísady a spolu prudko opečieme, kým mäso nezbelie.
- Zalejeme horúcou vodou, aby mäso bolo prikryté a dusíme 45 minút.
- Potom mäso scedíme a necháme trochu vychladnúť. precedený výpek si odložíme.
- Scedené mäso pomelieme.
- Zomleté mäso premiešame s časťou výpeku a máme plnku.
- Mäsovou náplňou potierame a stáčame palacinky.
- Stočené palacinky ukladáme do zapekacej misy.
- Kyslú smotanu rozhabarkujeme s múkou, pridáme ešte podľa chuti štipľavú papriku, vlejeme do výpeku...
- ....a vymiešame na hladkú omáčku.
- Palacinky v zapekacej mise zalejeme omáčkou.
- Dáme zapiecť do vyhriatej rúry.