Hortobagy palacinky (fotorecept)

Autor receptu: alexdidi

Recept trochu náročný na prípravu, ale kto obľubuje maďarskú kuchyňu, neoľutuje tú námahu. Výsledok je neskutočne dobrý. Lahodné, šťavnaté, mierne pikantné mäsové palacinky......

4
porcie
60 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Postup

  1. Pripravíme si palacinky obvyklým spôsobom. Ja som potrebovala 400ml mlieka, 2 vajíčka, štipku soli, 50ml oleja a 10PL hladkej múky. Vyšľaháme cestíčko, necháme odpočívať 30 minút a potom upečieme 8 väčších palaciniek.
  2. Cibule pokrájame nadrobno, máso na kocky. Na olivovom oleji orestujeme cibuľu, pridáme mäso, všetky ostatné prísady a spolu prudko opečieme, kým mäso nezbelie.
  3. Zalejeme horúcou vodou, aby mäso bolo prikryté a dusíme 45 minút.
  4. Potom mäso scedíme a necháme trochu vychladnúť. precedený výpek si odložíme.
  5. Scedené mäso pomelieme.
  6. Zomleté mäso premiešame s časťou výpeku a máme plnku.
  7. Mäsovou náplňou potierame a stáčame palacinky.
  8. Stočené palacinky ukladáme do zapekacej misy.
  9. Kyslú smotanu rozhabarkujeme s múkou, pridáme ešte podľa chuti štipľavú papriku, vlejeme do výpeku...
  10. ....a vymiešame na hladkú omáčku.
  11. Palacinky v zapekacej mise zalejeme omáčkou.
  12. Dáme zapiecť do vyhriatej rúry.