Hortobádske palacinky

Autor receptu: redakcia

4
porcie

Postup

  1. Cibuľu nakrájame nadrobno a mäso na malé kocky. V horúcom oleji osmažíme cibuľku, stiahneme z ohňa, zamiešame do nej červenú papriku a korenie a pridáme mäso. Pridáme toľko vody, aby zakryla mäso. Osolíme a udusíme do mäkka.
  2. Keď je mäso mäkké, do kyslej smotany pridáme múku a smotanu na varenie. Ochutíme a prevaríme. Vyberieme mäso, najemno ho nakrájame a pridáme toľko omáčky, aby sa zmes dala natierať. Zmes natrieme na palacinky, poskladáme ich, dáme do pekáča a zalejeme teplou omáčkou.
  3. NÁŠ TIP: Túto špecialitu z nížinnej oblasti maďarsko–rumunských hraníc pripravujeme v našej rodine už vyše 100 rokov. Palacinky plníme rôznymi mäsovými plnkami – bravčovými, hydinovými i hovädzími.