Hortobádske palacinky
Autor receptu: redakcia
Postup- Cibuľu nakrájame nadrobno a mäso na malé kocky. V horúcom oleji osmažíme cibuľku, stiahneme z ohňa, zamiešame do nej červenú papriku a korenie a pridáme mäso. Pridáme toľko vody, aby zakryla mäso. Osolíme a udusíme do mäkka.
- Keď je mäso mäkké, do kyslej smotany pridáme múku a smotanu na varenie. Ochutíme a prevaríme. Vyberieme mäso, najemno ho nakrájame a pridáme toľko omáčky, aby sa zmes dala natierať. Zmes natrieme na palacinky, poskladáme ich, dáme do pekáča a zalejeme teplou omáčkou.
- NÁŠ TIP: Túto špecialitu z nížinnej oblasti maďarsko–rumunských hraníc pripravujeme v našej rodine už vyše
100 rokov. Palacinky plníme rôznymi mäsovými plnkami – bravčovými, hydinovými i hovädzími.
|