Horehronské zemiakové placky so syrom

akeber - fotkaakeber, 24. marca 2014
Horehronské zemiakové placky so syrom
Foto: akeber

Recept som našla v knihe Poklady Slovenskej kuchyne. Je to starší recept, recept našich babičiek a starích mám. Veľmi sme si ho obľúbili preto Zobraziť celý popisRecept som našla v knihe Poklady Slovenskej kuchyne. Je to starší recept, recept našich babičiek a starích mám. Veľmi sme si ho obľúbili preto ho prinášam aj sem na Varechu.

15 minút
príprava

Suroviny

500 g
2 ks
150 g
 na vyprážanie




Postup

  1. 1

    Zemiaky ošúpeme a nastrúhame. Pridáme do nich rozšľahané vajcia, soľ postrúhaný syr, mleté čierne korenie a majorán.

    Horehronské zemiakové placky so syrom - obrázok 1
  2. 2

    Na pomastenej panvici z oboch strán vyprážame malé placky.

Diskusia k receptu

micanela
nase babicky proste vedeli varit - aj skor z nicoho vynikajuce jedla
anina6
krásne chrumkavé placky, čochvíľa prídu na rad. díky za inšpiráciu.
pusta
fííha, milujem placky, fantasticky sa ti vydarili :-)
*****
elysa
staré recepty sú tie najlepšie, hneď by som sa ponúkla, jaaaj večer pri vareche nie je dobrý nápad, KK+5*
akeber
Dievčence ďakujem, určite neobanujete a bude chutiť :-)
tonulka
vyskúšam,oslovili ma.Ja dávam namiesto múky 2 PL strúhanky a 1ČL kypr.prášku, sú nadýchané a menej mastné
valeri
Takže úplne bez múky? Tak som ich ešte nerobila, musím vyskúšať.
eviana
Placky vyzerajú úžasne už na prvý pohľad, tiež nedávam do placiek múku, u mňa sú takéto Nr.1 :)
sovka62
Máš pravdu, treba vyskúšať. Včera som ich tu našla, prišli ku mne ako vhodná inšpirácia, takže dnes boli na obed. A moje vnučky, nejedáčky prieberčivé, si len pridávali, ešte jednu, ešte pol, to hovorí za všetko. Robila som z dvoch kíl zemiakov, lebo dievčence majú rady aj také, boli výborné aj tie.
Ďakujem, pomohla si mi.
akeber
@sovka62 , z dvoch kíl? ako pre čenkoch deti :-) som veľmi rada že bol recept vyskúšaný a ešte radšej že chutil....ĎAKUJEM ♥
evelyna
Musím vyskúšať,u nás je okrem mäsa toto č.1,ale už počujem komentár,haruli sa to nevyrovná!!!
sovka62
Jáj, oni mali byť bez cesnaku? Ja som pridala, úplne automaticky. Ale nezavadzal tam, naozaj boli dobré.
luss44
táto fotka ma máta už odvčera :) musím urobiť.
alex37
@akeber , večer spravené, pridala som trocha cesnaku :-) fajnovučké boli :-)

havino
@jarka , to je tak dobréééé, kedže som už mala očistené, ale aj pokrájané zemiaky nedalo sa mi ich postrúhať na rezance, tak som ich musela pomixovať na jemno, nevadí, na budúce budú slížové, pred nimi som mixovala medvedí cesnak, tak zemiaky rovno do voňavej nádoby z neho, kde aj zostalo dosť medvedieho, normálny cesnak som už nedávala, pol na pol syr s údeným, polovica upečených len syrových, do druhej som pridala na drobno pokrájanú šunku. Nemala som šancu ich zdobiť na fotenie, ani prekladať ani ukladať, môj mi stál za riťou a daj už, lebo tak pekne rozvoniavali a prišiel hladný z výcviku so psom, z horúceho som utrhla tak sa mi syr ťahal, som ho na hrubších slzách postrúhala, preveliká vďaka za inšpiráciu, môj má rád placky veľmi, ale tieto mal tanier na ruke, kukal na cyklistiku a len z času na čas si sám pre seba povedal: to je tak dobréééé :-), preto aj ten úvod taký, syr z nich urobil inú fajnotku, ako sme naučení doposiaľ a aj tá šunka




akeber
@jerica ďakujem tvoj recept sa mi veľmi páči ešte som so smotanou nerobila určite vyskúšam vyzerá lákavo, @alex37 som rada že chutili veď najviac poteší ak sa vydarí a chutí....ďakujem aj za foto pridám si ho s tvojím dovolením na môj blog :-) . @havino super nápad s medvedím cesnakom a mne sa váľa v chladničke... od včera rozmýšľam čo sním? zajtra vyskúšam :-) a ďakujem aj za foto, pridám ho na blog s tvojím dovolením.
jerica
ahojko, nedalo mi , pokúšalo ma to hneď ako si pridala recept, spravila som, mala som kúsok udenej krkovičky,tiež som pridala, s tým ma inšpirovala @havino , keď som nastrúhala tie zemiaky, na potvoru boli suché,čo sa nestáva, musela som improvizovať, prvé placky boli viac chrumkavé, nuž čo, priliala som trochu smotany, hneď sa lepšie robilo. Všetky išli deckám. Dík za inšpiráciu!




jerica
keď chceš , "hoď" si ho foto na tvoj blog.
akeber
@jerica ja odpadnem :-) máš ich krásne chrumkavé a s tým údenným super nápad! Samozrejme že pridám fotky na blog a veľmi rada ďakujem, všetkým.
elixir
Ach mňam... toľko dobrých placiek :) To je jedno z jedál, čo by som vedela jesť od rána do večera, ozaj... krásne sú, už mám v KK a prídu na radu. :)
lusinkab
Juj mnam tak to je nieco pre mna zboznujem zemiakove placky:)
tinca
@akeber len sa do obr. zahryznúť. Ešte som neskúšala so syrom, ale urobím tak, ja dávam viac korenín a hlavne cesnak,ten milujem:)
akeber
Dievčatá ďakujem Vám všetkým ♥ @tinca aj ja pridávam cesnak pravidelne ale keď že je to orig. recept z knihy tak som ho podala tak ako je v knihe :-).
1365_1270586392 - profilový obrázok
esi
esi
Odskúšané, sú ozaj výborné.
marienka44
Moja dcera pridava ovsenne vlocky (mozu sa pomliet na kavomlynku). Bolo by to vyzivnejsie.