Hokkaido kocky fotorecept

patroveckypitrs - fotkapatroveckypitrs, 9. októbra 2016

Tieto kocky sa robia na plechu. Nechcelo sa mi robiť placky, tak som to dal na plech. Je s tým menej práce. S hokkaido Zobraziť celý popisTieto kocky sa robia na plechu. Nechcelo sa mi robiť placky, tak som to dal na plech. Je s tým menej práce. S hokkaido tekvicou majú svoju mimoriadne dobrú chuť.

5
porcií
30 minút
príprava
40 minút
na 200 °C

Suroviny

500 g (očistená)
500 g
4 ks
1 PL
1 ČL
4 - 5 strúčiky
1 stredne veľký ks
 na potretie pekáča




Postup

  1. 1

    Pôvodne som mal zámer uvariť polievku, no nikto nechcel polievku, tak som som spravil s hokkaido takúto chuťovku. Váha tekvice je očistená. Škrabkou som odstránil vrchnú kôru na tekvici a vnútro vybral. Zemiaky očistil. Tak isto cibuľu aj cesnak očistil. Nech Vás nepletie, že tu mám viac. Ja som robil dvojitú dávku na dva plechy. Jeden bez mäsa a druhy s mäsom.

    Hokkaido kocky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Na strúhadle som tekvicu aj zemiaky strúhal na veľkých okách.

    Hokkaido kocky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Osolil som, okorenil a pridal majorán. Cibuľu som krájal na malé kúsky a cesnak pretlačil cez lis na cesnak. Napokon som do misy pridal vajcia a hmotu som poriadne premiešal. Nechal 10 minút postať, nech sa to všetko spojí. Plech som potrel olejom a navrstvil naň pripravenú hmotu. Dal do rúry na 40 minút pri teplote 200 °C piecť. Treba si teplotu a čas prispôsobiť vlastnej rúre.

    Hokkaido kocky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Po tej dobe som plech vytiahol z rúry a nechal vychladnúť. Pokrájal na kocky a môžme jesť. Je to veľmi dobrá chuťovka. To mali ženy. No a chlapi večne hladný tak na druhy plech som pridal rezne z bravčovej krkovičky. Počas pečenia prvého plechu som rezne okorenil osolil a opiekol z každej strany po tri minúty. Druhy plech som tiež potrel olejom. Na spodok som dal polovicu hmoty a na to poukladal opečené rezne. Tie som zakryl zvyškom pripravenej tekvice.

    Hokkaido kocky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Dal tiež do rúry na 200°C a piekol 40 minút. A takto to je krásne prepečené. Vonia to po celom dome. Necháme vychladnúť.

    Hokkaido kocky (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    A môžeme krájať. Takto vyzerá kocka v reze s mäsom. Želám aj Vám dobrú chuť. Takže bola spokojná cela rodina. Bolo bez mäsa aj s mäsom.

    Hokkaido kocky (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

radost
robím podobné..čo dom dal-dám do hmoty..hokkaido nešúpem,ak nie sú semená tvrdé-nechám všetko..tiež strúham na veľkých okách..aj zopár zemiakov..v piatok som pridala i zostatok spareného karfiolu..pridám i za hrsť ovsených vločiek..prípadne trvrdý syr..už i s mletým mäsom,zamiešaným v hmote,som robila..vždy je to dobré-taký slaný "koláč"..:-)
haji
To musí být dobrota! Právě jsem se s novým vyhledáváním brodila hokaido recepty, teď vidím tvůj recept a už jsem chtěla podezřívat, že vyhledávač nefunguje haha funguje, recept jsi přidal v 16.05 hodin. Tak předvídavý vyhledávač ještě není! Krásná práce, díky za receptík!
siisa
Mňamka to je, hlavne s tým mäsom ! Super vymyslené milý @Patroveckypitrs , to chce vyskúšať ! Ukladám do KK a jasné že aj 5*.
izabella929
Tento recept je skutočne perfektný a dokážem si predstaviť mnoho ďalších dobrôt z tejto tekvičky.-)
pankrac
Vyzerá to veľmi dobré, asi skúsim aj ja to hokkaido.
staja
Nejaké hokkaidá mám ešte uložené v pivnici, určite skúsim, musí to byť výborné s mäsom aj bez.
martamm
@Patroveckypitrs , ponukol si nam naozaj vyborny receptik, tekvicky a hlavne hokaido ja veru mozem kedykolvek. Ci s maskom, alebo bez neho urcite najde u nas vdacnych stravnikov. Okrem toho mam rada jedla priprvovane v jednej nadobe, super :)))))))))))
marikafil
Robím slaný koláč s cuketou, hlavne v lete. Ale toto je ešte krajšie, lebo oranžová je "moja" farba. A hokaido mám vlastnoručne dopestované, takže celkom určite vyskúšam. U nás teda tú verziu bez mäsa. Dám vedieť, aj keď už dopredu tuším, že bude chutiť...
patroveckypitrs
Ďakujem Vám za milé komentáre. Dve kocky mi ostali na ráno, a dokonca je to na druhy deň ešte chutnejšie. Mne to chutí s kyslými uhorkami.
sracz
No vidíš, kamarát od "šparhetu" @patroveckypitrs a toto je Tvoj variant na východoslovenský "naľešňik". Hokkaido tekvíc je tu po ko ... reň nosa, tak by som ho mohol aj tu vyskúšať podľa Teba!
staja
Prišiel rad na hokkaido kocky, dnes bol výborný obed, trochu som si to prispôsobila - robila som s kuracím mäsom a na jednu časť som nakoniec položila plátok syra, nemusí byť. Navrch som to pokvapkala olivovým olejom a podávala so šalátom. Pochvala za výborný recept @Patroveckypitrs , mám ďalšie tipy na využitie tejto skvelej tekvice z vlastnej úrody.


1x staja