Hliva ustricová s čínskymi rezancami (fotorecept)
Autor receptu: oco
Chutné aj pre vegetariánov podľa mňa. Či?
4 porcie |
20 minút príprava |
30 minút tepelná úprava |
Postup
- Zeleninu a huby nakrájame.
- Rozpálime olej pridáme cukor a ocot urobíme karamel,pridáme hlivu,premiešame a dusíme,pridáme zeleninu,koreniny,chilli papričku,dusíme.
- Na karamely dusíme za stáleho miešania hlivu potom pridáme pór a o chvíľu ostatnú zeleninu.Ochutíme soľou,korením a drvenou chilli papričkou.Zakryjeme a dusíme asi 10 minút.
- Osolenú vodu necháme zovrieť,vložíme polámané čínske instanté rezance a odstavíme.Po 3 minutách sú hotové.Rezance ocedíme a na suchej teflonovej panvici opekáme,pridáme sójovú omáčku a miešame aby sa sójová omáčka spojila s cestovinou.Aby sa cestovina nezačala lepiť medzi sebou pridáme trochu olivového oleja.Cestoviny smažíme tak 5 minút.
Nakoniec cestoviny zmiešame s hlivovo - zeleninou zmesou dochutíme chilli omáčkou a podľa potreby soľou.Dobrú chuť.