Hliva na spôsob viedenského rezňa fotorecept

izabella929 - fotkaizabella929, 12. apríla 2015

Tento recept aj s týmto názvom som našla na jednej českej stránke..priznám sa, páči sa mi názov, ale teraz po vyskúšaní receptu, môžem iba Zobraziť celý popisTento recept aj s týmto názvom som našla na jednej českej stránke..priznám sa, páči sa mi názov, ale teraz po vyskúšaní receptu, môžem iba potvrdiť,,,výborné,,..jednoduché, rýchle urobené a môžu sa prílohy meniť podľa chutí...

4
porcie
40 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

250 g čerstvá
podľa chuti
2 ks celé
2 PL
6 PL domáca
2 PL domáca
Príloha:
1 PL
2 PL




Postup

  1. 1

    Hlivy som poriadne umyla...

    Hliva na spôsob viedenského rezňa (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    vložila do hrnca a zaliala vodou...pridala som štipku soli..

    Hliva na spôsob viedenského rezňa (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    uvarenú hlivu som scedila a vyložila na dosku a nechala som ju vychladnúť..

    Hliva na spôsob viedenského rezňa (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    zatiaľ som si pripravila suroviny na obaľovanie..do vajíčok som pridala štipku soli a mleté čierne korenie..

    Hliva na spôsob viedenského rezňa (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    na panvicu som dala roztopiť bravčovú masť...

    Hliva na spôsob viedenského rezňa (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    obalené hlivy som vyprážala..

    Hliva na spôsob viedenského rezňa (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    vypražené som ukladala na kuchynský papier..

    Hliva na spôsob viedenského rezňa (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    pokiaľ sa vyprážali hlivy, ošúpala som si zemiaky, umyla, pokrájala na malé kocky a v osolenej vode uvarila ...scedila som ich a pridala k nim maslo...keď sa maslo roztopilo, pridala som k nim aj smotanu a vyšľahala som hladkú kašu..

    Hliva na spôsob viedenského rezňa (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    hotové jedlo som uložila na taniere , ozdobila zeleninou a podávala som s uhorkovým šalátom..prajem vám dobrú chuť..

    Hliva na spôsob viedenského rezňa (fotorecept) - obrázok 9

Diskusia k receptu

caterina
Tak na tento sposob pripravy hlivy som uz aj zabudla. Je vyborna, kedysi davno som zboznovala vyprazane bedle. Vdaka za pripomenutie ;)
frezia
Je to vyborne jedlo, pocas sezony to robim casto s inymi hribami. Robila som uz aj hlivu, ale nikdy ju nepredvaram, ani ine hriby.
medulienka122
zaujímavé, jedľu bedľu som už vyprážala, ale toto ma ani nenapadlo - stojí to za vyskúšanie, Izka!
jozka2
Ani ja huby nepredvaram.Posolim a necham chvilu postat,ale zrejme hlivu nie je potrebne ani predom posolit a nechat stat aj tak je vyborna.
Mam ju rada ako ty si urobila so zemiakovou kasou,ale zasadne smotanu ci mlieko pridavam prevarene-horuce a na to mnozstvo zemiakov by som dala aj 5 Pl a mozna aj viac masla.Varim s 2 str.cesnaku a do kase pridavam c.korenie.
afataga
vsetky vyprazane huby su dobre tiez nevarim, ak sa niekedy dostanes k velkym vaclavkam, vyskusaj, tie su uplne najlepsie, lebo maju vyraznu hubovu chut, omnoho lepsie ako bedle
havino
jaj @izka , keby bolo na mojich chutiach, hlivu máme raz do týždna viac menej vždy a vyprážala by som ju tiež tak často, nuž ale treba sa merkovať, tiež nepredváram, rovno obalím a upečiem, ale že je to famozne, potvrdzujem, kto nepozná, nech vyskúša
tassiedevil
aj u nás populárne, veľmi chutné jedlo..máme radi k tomu aj dobrú tatársku omáčku..:)ja tiež myslím, že vyprážanie ako také stačí na tepelnú úpravu húb, ba niektoré huby sa môžu konzumovať kľudne aj surové ako napr. šampiňony.. do zeleninových šalátov....tu ich volajú "mäso pre vegetariánov"....inak *****:)
izabella929
Ďakujem vám všetkým za komentáre a dobré rady, určite ich využijem..všetky hríby predváram..
venusa
Preco su tie vyprazance a chrumkance take dobree :) a ze nezdrave, vsak nie furt
izabella929
@venusa , vždy nám chutí najviac to nezdravé, ale však nevaríme to často, takže raz za čas môžme..) ďakujem pekne za komentár.-)
babucka
Obcas treba aj zhresit,aj lekar kaze nefajcit a jemu dobreze nehoria prsty.Najviac chuti to zakazane.VYSKUSANE-NEBICKO V PAPULKE.