Halušky s vajcom

Autor receptu: pusta

Toto rýchle,chutné a ľahké jedlo som sa naučila od mojej mamy. Je to pôstne jedlo a nepochybne jarné, ale chutí aj inokedy.

4
porcie
15 minút
príprava
3-4 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Do misy dáme múku, premiešame so soľou, vajcami a vodou, aby nám vzniklo redšie cesto, ktoré nevypracovávame, aby sa neťahalo. Cesto cez haluškáreň pretláčame cez haluškáreň do vriacej vody, ked halušky vyplávu na povrch, povaríme 3-4 minúty a scedíme. Dávam ich do jenskej misy, aby zostali teplé a premiešam s 2 PL oleja, aby sa nelepili.
  2. Na oleji si na panvici usmažíme z vajec rozšľahaných so soľou redšiu praženicu, ktorú potrháme na menšie kusy a premiešame s uvarenými haluškami.
  3. Podávame horúce, najlepšie chutí s jarným hlávkovým šalátom.