Halušky s vajcom
Autor receptu: pusta
Toto rýchle,chutné a ľahké jedlo som sa naučila od mojej mamy. Je to pôstne jedlo a nepochybne jarné, ale chutí aj inokedy.
4 porcie |
15 minút príprava |
3-4 minút tepelná úprava |
Postup
- Do misy dáme múku, premiešame so soľou, vajcami a vodou, aby nám vzniklo redšie cesto, ktoré nevypracovávame, aby sa neťahalo. Cesto cez haluškáreň pretláčame cez haluškáreň do vriacej vody, ked halušky vyplávu na povrch, povaríme 3-4 minúty a scedíme. Dávam ich do jenskej misy, aby zostali teplé a premiešam s 2 PL oleja, aby sa nelepili.
- Na oleji si na panvici usmažíme z vajec rozšľahaných so soľou redšiu praženicu, ktorú potrháme na menšie kusy a premiešame s uvarenými haluškami.
- Podávame horúce, najlepšie chutí s jarným hlávkovým šalátom.