Halušky s vajcom a hríbami (fotorecept)
Autor receptu: pusta
Kto by nepoznal halušky s vajcom, ú nás doma vždy znamenali, že jar je už nepochybne tu. Dnes som ich spravila troška ináč, pridala som dubáčiky k vajíčkam a vyšlo to. Podávala som k nim jarný hlávkový šalát, veľmi sme si pochutnali. Je to jednoduché, rýchle a výborné jedlo, ako sa vraví, klasika nikdy nesklame.
4 porcie |
30 minút príprava |
4 minút na 100 °C |
Postup
- Dubáky som namočila do vlažnej vody na 30 minút.
- Do misy som preosiala múku a premiešala som ju so soľou.
- Do múky som pridala vajce.
- Pridala som vodu, premiešala, ale nevypracovávala, aby sa cesto neťahalo. Cesto má mať konzistenciu hustejšieho liateho cesta.
- Cez haluškáreň som cesto pretlačila do vriacej osolenej vody.
- Ked halušky vyplávali na povrch, varila som ich ešte 3 - 4 minúty za občasného premiešania.
- Hotové halušky som scedila.
- Odkvapkané halušky z vody som dala do jenskej misy, dlho zostanú teplé. Premiešala som ich s olejom, aby sa nezlepili.
- Na rozohriatom oleji som orestovala cibuľu do sklovita.
- Pridala som namočené dubáky /môžu byť aj iné huby/ a restovala som ich do mäkka za občasného podliatia vodou, v ktorej boli namočené. Jemne som ich osolila a okorenila mletým čiernym korením.
- V mise som rozšľahala osolené vajcia.
- Pridala som ich k orestovaným hríbom a pripravila som redšiú praženicu, ktorú som premiešala s haluškami.
- Podávala som s jarným hlávkovým šalátom. Dobrú chuť.