Halušky s vajcom a hríbami (fotorecept)

Autor receptu: pusta

Kto by nepoznal halušky s vajcom, ú nás doma vždy znamenali, že jar je už nepochybne tu. Dnes som ich spravila troška ináč, pridala som dubáčiky k vajíčkam a vyšlo to. Podávala som k nim jarný hlávkový šalát, veľmi sme si pochutnali. Je to jednoduché, rýchle a výborné jedlo, ako sa vraví, klasika nikdy nesklame.

4
porcie
30 minút
príprava
4 minút
na 100 °C

Suroviny

Postup

  1. Dubáky som namočila do vlažnej vody na 30 minút.
  2. Do misy som preosiala múku a premiešala som ju so soľou.
  3. Do múky som pridala vajce.
  4. Pridala som vodu, premiešala, ale nevypracovávala, aby sa cesto neťahalo. Cesto má mať konzistenciu hustejšieho liateho cesta.
  5. Cez haluškáreň som cesto pretlačila do vriacej osolenej vody.
  6. Ked halušky vyplávali na povrch, varila som ich ešte 3 - 4 minúty za občasného premiešania.
  7. Hotové halušky som scedila.
  8. Odkvapkané halušky z vody som dala do jenskej misy, dlho zostanú teplé. Premiešala som ich s olejom, aby sa nezlepili.
  9. Na rozohriatom oleji som orestovala cibuľu do sklovita.
  10. Pridala som namočené dubáky /môžu byť aj iné huby/ a restovala som ich do mäkka za občasného podliatia vodou, v ktorej boli namočené. Jemne som ich osolila a okorenila mletým čiernym korením.
  11. V mise som rozšľahala osolené vajcia.
  12. Pridala som ich k orestovaným hríbom a pripravila som redšiú praženicu, ktorú som premiešala s haluškami.
  13. Podávala som s jarným hlávkovým šalátom. Dobrú chuť.