Halušky s kyslú-kvašnú kapustú po našom (fotorecept)

Autor receptu: ancicka

Začína čas kvasenia kapusty a ja ešte mám zo starých zásob,súdok treba výprazdniť tak varím a rozdám ,aby sme mohli naložiť novú.Halušky preto po našom,lebo my ich máme radi aj zo zemiakmi a škvarkami.Takéto halušky sa varia u nás a sú výborne hlavne ked sa prihievajú znova.Aspoň nám lepšie chutia aj na druhý deň,preto varím vždy viac a varím od oka,ako asi väčšina gazdiniek.

30 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Zemiaky si očistíme a nakrajam na kryžalky.Uvarím.Počas varenia ich osolím.
  2. Cibuľku spením na troške oleja,
  3. a pridám pokrájanu kyslú kapustu a udumstujem.Ja to robím tak,že kapustu podlejem troškou vody zo zemiakov a kapusta sa dusí,kým voda sa neodparí.Vtedy je kapusta akurát.
  4. Medzi tým si pripravím cesto na halušky.Zemiaky nastrúham na jemno,pridám trocha vody a podľa potreby múky.Zatiaľ čo prípravim cesto ,tak mi zovrie voda a posadzam halušky do osolenej vody.
  5. Medzi tým si nakrajam slaninku na kocky a spražím.
  6. Halušky scedím a pridám ku kapuste,
  7. potom uvarené zemiaky a nakoniec škvarky z masťou.
  8. Premiešam a podľa chutí osolím a pridám peper.