Halušky s kyslú-kvašnú kapustú po našom (fotorecept)
Autor receptu: ancicka
Začína čas kvasenia kapusty a ja ešte mám zo starých zásob,súdok treba výprazdniť tak varím a rozdám ,aby sme mohli naložiť novú.Halušky preto po našom,lebo my ich máme radi aj zo zemiakmi a škvarkami.Takéto halušky sa varia u nás a sú výborne hlavne ked sa prihievajú znova.Aspoň nám lepšie chutia aj na druhý deň,preto varím vždy viac a varím od oka,ako asi väčšina gazdiniek.
30 minút príprava |
15 minút tepelná úprava |
Postup
- Zemiaky si očistíme a nakrajam na kryžalky.Uvarím.Počas varenia ich osolím.
- Cibuľku spením na troške oleja,
- a pridám pokrájanu kyslú kapustu a udumstujem.Ja to robím tak,že kapustu podlejem troškou vody zo zemiakov a kapusta sa dusí,kým voda sa neodparí.Vtedy je kapusta akurát.
- Medzi tým si pripravím cesto na halušky.Zemiaky nastrúham na jemno,pridám trocha vody a podľa potreby múky.Zatiaľ čo prípravim cesto ,tak mi zovrie voda a posadzam halušky do osolenej vody.
- Medzi tým si nakrajam slaninku na kocky a spražím.
- Halušky scedím a pridám ku kapuste,
- potom uvarené zemiaky a nakoniec škvarky z masťou.
- Premiešam a podľa chutí osolím a pridám peper.