Hako sushi s údeným úhorom

Autor receptu: 2010

Vyborne sushi ktore nemaju surove ingrediencie.

30 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Uvarime a pripravime ryzu na sushi ( pozri vyborne detailne video recepty na Vareche). Ryzu nechame vychladnut . Pripravime si drevenu formu -hako ( obycajna drevena krabicka s dnom a vrchom ktore sa volne) .Ja som dal do nej priesvitnu foliu lebo ta ryza je naozaj lepkava a formicka sa zle sa cisti. Zaciname "naopak" na dno dame platky udeneho uhora potrieme ich wasabi ( podla chuti , je to ostra chrenova horcica ).Na uhora polozime a natlacime vrstvu ryze a predom spravenu tenku omeletu .Zakoncime rovnomerne ryzou a zarovname devennyn "poklopom" a poriadne postlacame.
  2. Cele sushi preklopime na "poklop" a vytiahneme z formy , takze mame uhora na vrchu. Az teraz to pojde tazko. Na nakrajanie treba extremne ostry noz , plus po kazdom reze treba ocistit a mat ho vlhky. My sme ozdobili sushi s najemno nakrajanou omeletou a kaviarom. Prizdobili greckou oharkou a nastrihanymi riasami nori .
  3. Servirovali sme tradicne s japonskou sojovou omackou Kikkoman a nakladanym zazvorom.