Hako sushi s údeným úhorom
Autor receptu: 2010
Vyborne sushi ktore nemaju surove ingrediencie.
30 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- Uvarime a pripravime ryzu na sushi ( pozri vyborne detailne video recepty na Vareche). Ryzu nechame vychladnut . Pripravime si drevenu formu -hako ( obycajna drevena krabicka s dnom a vrchom ktore sa volne) .Ja som dal do nej priesvitnu foliu lebo ta ryza je naozaj lepkava a formicka sa zle sa cisti. Zaciname "naopak" na dno dame platky udeneho uhora potrieme ich wasabi ( podla chuti , je to ostra chrenova horcica ).Na uhora polozime a natlacime vrstvu ryze a predom spravenu tenku omeletu .Zakoncime rovnomerne ryzou a zarovname devennyn "poklopom" a poriadne postlacame.
- Cele sushi preklopime na "poklop" a vytiahneme z formy , takze mame uhora na vrchu. Az teraz to pojde tazko. Na nakrajanie treba extremne ostry noz , plus po kazdom reze treba ocistit a mat ho vlhky.
My sme ozdobili sushi s najemno nakrajanou omeletou a kaviarom. Prizdobili greckou oharkou a nastrihanymi riasami nori .
- Servirovali sme tradicne s japonskou sojovou omackou Kikkoman a nakladanym zazvorom.