Hacksteak Christine (fotorecept)
Autor receptu: zlota1
Recept je nemecký,preto aj originálny názov,volne ho možno preložiť ako steak z mletého
mäsa.
4-5 porcie |
10 minút príprava |
25 minút na 200 °C |
Postup
- Cibuľu ošúpene a nakrájame nadrobno,dáme do misky spolu s mäsom,koreninami,pretlačíme cesnak,pridáme vajíčka a vypracujeme masu,ktorú podľa potreby zahustíme strúhankou.Rúru predhrejeme na 200 st.
- Z mäsovej masy vyrobíme ploskejšie steaky,ktoré poukladáme na plech.Mne vyšlo 8 steakov.
- Plech vložíme do rúry a pečieme 10 minút,potom plech vyberieme,steaky otočíme a pečieme 5 min.Medzitým si umyjeme a nakrájame paradajky,do ktorých pridáme celý kelímok créme fraiche,môžme trošku okoreniť,čo ale nie je podmienkou,ja som pridala trošku domácej vegety.
- Po 5 min vytiahneme plech a navrstvíme paradajkovú zmes na steaky.V tejto fáze to nevyzerá veľmi pekne,ale výsledok stojí za to.
- Vložíme na 10 min naspäť do rúry a dopečieme.Kto chce a má rád,môže posypať troškou strúhaného syra.Dobrú chuť.