Gurmánsky kečup

Autor receptu: kukulienka71

Prispievam pochúťkou,ktorú som robila prvý raz,ale nemám dôvod vyskúšať iné recepty na kečup,lebo tento je podľa mňa dokonalý.

2,5 l
porcie
20 minút
príprava
160 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. rajčiny a kápiu umyjeme,cibuľu,jablká,cesnak,zeler, a cviklu ošúpeme,všetko pokrájame na menšie kusy a spolu s koreninami a soľou dáme variť na 2 hodiny,sem-tam zamiešame,aby neprihorelo. Koreniny je lepšie variť v sitku alebo sieťke,alebo pred mixovaním povyberať.
  2. uvarenú zmes pomixujeme ponorným mixérom a ešte chvíľu varíme.Celé prepasírujeme a ďalej varíme 40 minút.Pridáme cukor a ocot a necháme ešte raz prevrieť dobre premiešané. Ak sme nemali dosť mäsité rajčiny a zdá sa nám zmes riedka,môžeme ju zahustiť trochou maizeny.Ja som nemusela.
  3. Horúce lejeme do vysterilizovaných fliaš,dobre uzavrieme,otočíme hore dnom a odložíme pod deku do vychladnutia.